fbpx

FRISS HÍREK

Kulcspozíciókba kerültek Rogán bizalmasai a felvásárolt Vodafone-ban

- Advertisement -

A közelmúltban átalakították a Vodafone Magyarország vezetését, miután lezárult a társaság felvásárlása, így a magyar állam 49 százalékos részesedést szerzett a távközlési vállalatban, a többségi, 51 százalékos tulajdonos pedig közvetetten a 4iG Nyrt. lett. A cégadatokból kiderült, hogy a vezetőségbe Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bizalmasai kerültek be.

Helyett kapott Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke, aki igazgatósági tag az Antenna Hungária Zrt.-ben, melyben szintén az állam a kisebbségi tulajdonos a többségi tulajdonos 4iG Nyrt. mellett. Bekerült Guller Zoltán, akit Rogán tavaly nevezett ki az egységes, átlátható és strukturált kormányzati informatika és e-közigazgatás működtetéséért, fejlesztéséért felelős miniszteri biztosnak. A szintén a kabinetminiszter alá tartozó Szerencsejáték Zrt. felügyelőbizottságába is bekerült tavaly Guller, aki a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke is, vezetése alatt az ügynökség nagyvonalúan osztogatta az egyedi támogatásokat a NER-köreibe tartozó vállalkozóknak.

Három tagot adott a Vodafone új vezetésébe a 4iG Nyrt. a tulajdonviszonyoknak megfelelően. Ők Blénessy László, aki általános vezérigazgató-helyettese a 4iG Nyrt.-nek, Linczényi Aladin Ádám, 4iG igazgatósági tagja, alelnöke és Fekete Péter Krisztián, a 4iG vezérigazgató-helyettese és az igazgatóság tagja.

Hasonló cikkünk:  A magyar betétek csaknem 12%-ka külföldi bankokban van

A felügyelőbizottságában fordítottak az arányok, két helyet kapott a 4iG, és hármat a magyar állam képviselői. Előbbi Simon Zoltánt és Kunosi Andrást delegálta a testületbe, akik tavaly kerültek ki a 4iG felügyelőbizottságából. Az állam részéről bekerült a felügyelőbizottságba Rédey Krisztina, aki tavaly augusztusban azért mondott le a Miniszterelnöki Kabinetiroda közigazgatási államtitkári posztjáról, mert gyermeket várt. Helyét Benkő Tamás János vette át a tárcánál, akit most szintén delegáltak a távközlési cég felügyelőbizottságába. A testület tagja lett még Siroki Attila József is, aki a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. vezető tisztségviselője, és januárig igazgatósági elnöke volt a Rogán vezette kabinetminisztérium felügyelete alá tartozó Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt.-nek.

A magyar állam részvétele jóval nagyobbnak látszik a felvásárolt társaságban, mint ami a 49 százalékos Vodafone-tulajdonrészből következne, ugyanis a 4iG-re eső finanszírozás fele a kormány bankjának segítségével valósul meg.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...