fbpx
11.5 C
Kecskemét
2024. április 18., csütörtök

FRISS HÍREK

A Református Egyháznak nincs pénze felújítani a diákszállót

- Advertisement -

A februári közgyűlésen szó esett a Lővei Klára kollégium jövőjéről. Király József képviselő korábban indítványt nyújtott be a Piaristák terén álló kihasználatlan épület lebontására. Dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester válasza alapján az szocialista diákszálló továbbra is a városkép része marad.

Mint azt korábban megírtuk, a közel 60 éves egykori óvónőképző kollégium 2020-ban Református Egyház tulajdonába került, és azóta üresen áll. 

Király József, a Szövetség a Hírös Városért képviselője arra kérte a városvezetést, kezdeményezzék az épület elbontását. A Lővei Klára Kollégium “küllemével, nagyságával, elhelyezkedésével finoman fogalmazva sem illett a korábban kialakult városképbe.” – írta indítványban.

Miután az alpolgármester a közgyűlésen összefoglalta a kollégium alapítása óta történteket – és kiemelte, hogy ez sajnos nem egy egyedülálló eset – elmondta, a városvezetés nem tehet többet a kezdeményezésnél.

Hasonló cikkünk:  Lefotózták a Fidesz leendő képviselő-jelöltjeit, a "stylist" az önkormányzat kommunikációs vezetője volt

“Az egyház ettől elzárkózik, neki erre nincs pénze.”

A kérdés “állandóan napirenden van, de a döntés jogköre nem nálunk van (…) A törvények szerint a tulajdonos joga hasznot szedni az ingatlan után, és kötelessége annak rendben tartása is.” – utalt a Református Egyház tulajdonjogára. A felújítás és a lebontás viszont egyaránt költséges. “Az egyház ettől elzárkózik, neki erre nincs pénze.” 

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hozzátette, az Önkormányzat a Kik-For Kft.-vel közösen kidolgozhat egy megoldást az egykori kollégium hasznosítására. A javaslatokra nyitott az egyház. Király József visszavonta az indítványát és elfogadta a közös terv lehetőségét. Ezek alapján a Lővei Klára kollégium üres épülete még egy ideig a kecskeméti városkép része marad.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...