fbpx
26.2 C
Kecskemét
2023. június 2., péntek

FRISS HÍREK

Szabályosan telepített babaházat ígér Tóth Szilárd az illegálisan kitett helyére

Tegnap megírtuk a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. válaszlevele alapján, hogy nincs megoldás arra, hogy a Nádasdy park játszóterére a valaki által engedély nélkül kitett műanyag babaház maradhasson. Cikkünkben részletesen megírtuk, mi ennek az oka, most csak röviden annyi, hogy minden közterületi játéknak olyan tanúsítvánnyal kell rendelkeznie, amely garantálja a gyermekek biztonságát. A játszótereket üzemeltető Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. rendelet szerint végzi a munkáját, így nem tud és nem vállalhat felelősséget az illegálisan kitett játékokért, ezért nem maradhat ott a babaház.

Lényegében ugyanezt írta meg cikkünk után Tóth Szilárd is, akit szintén erről tájékoztatott a cég. Miután a Facebookon több szülő is azt írta, hogy szeretik a gyerekek a kitett játékot, a képviselő megpróbált egyeztetni a városházával és a céggel is, hogy maradhasson a játék, ha van rá bármilyen jogi lehetőség, utólagos szabályosítás. Erre azonban nincs mód, így más megoldást kellet találni, hogy a gyerekek ne maradjanak -sokáig- babaház nélkül. A képviselő azt közölte, hogy ha rajta múlik, akkor lesz ismét babaház ezen a játszótéren.

„Konszenzusos megoldásként azt találtuk ki az Illetékesekkel, hogy 2023. évi egyéni választókerületi keretem terhére közpénzből kihelyezünk egy ugyanilyen, vagy közel ugyanilyen, de új és a fenti feltételek mentén ledokumentált játszóeszközt a legkisebb korosztály részére az Önkormányzat és a Városüzemeltetési Kft. által előírt metodikának megfelelően. Reményeim szerint tavasz végére sikerül az új babaház kihelyezését elintézni.
Több kört is futottam, de sajnos így ezt a sokak által kedvelt kis játszóházat viszont be fogják vonni, tulajdonosa a Városüzemeltetési Kft. központi telephelyén veheti át.”

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...