fbpx

FRISS HÍREK

2547 nap vészhelyzeti- és rendeleti kormányzás – ezért nem kapott meghívót a demokráciacsúcsra Magyarország

- Advertisement -

Az Egyesült Államok budapesti nagykövete, David Pressman a nagykövetségen tartott kerekasztalbeszélgetésen fejtette ki, hogy miért nem kapott meghívást Magyarország arra a demokráciacsúcsra, amelyet az amerikai kormány szervezett.

„Nekünk is feltűnt, hogy a (magyar) kormány nemrég ismét meghosszabbította a veszélyhelyzetet, ami azt jelenti, hogy 2547 nap telt el úgy, hogy valamilyen veszélyhelyzet volt érvényben Magyarországon, ez pedig lehetőséget ad a kormánynak arra, hogy rendeletekkel kormányozzon, a magyar parlament véleményének figyelembe vétele nélkül” – fogalmazott.

Vagyis nem igaz az a kormányzati magyarázat, amely szerint Joe Biden azért nem hívta meg Magyarországot a 121 ország részvételével március 28. és 30. között tartandó ún. „demokráciacsúcsra”, mivel a kormány „sem a háború, sem a migráció, sem a gender ügyében” nem ért egyet Biden politikájával, hanem „Trump elnök úr” politikáját támogatja.

Hasonló cikkünk:  Orbán már nagyon várja, hogy újra Donald Trump legyen az amerikai elnök

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...