fbpx

FRISS HÍREK

A kiskunhalasi rendelőintézet új eszközökkel korszerűsödött

- Advertisement -

291 millió forint európai uniós támogatásból új eszközökkel korszerűsítették a kórház rendelőintézetének tizenhét szakterületét – közölte a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből nyerték el az összeget.

A fejlesztés során a szemészet, a bőrgyógyászat, a szülészet-nőgyógyászat, a radiológia, a fizioterápia, a gyógytorna, a fül-orr-gégészet, az aneszteziológia, a kardiológia, az urológia, a traumatológia, a pszichiátria, a neurológia, a transzfuziológia, a központi EKG, a patológia-cytológia és a gasztroenterológia szakrendelések eszközellátottságát javították.

A 213 orvostechnikai eszköz között vannak nagy értékű diagnosztikai ultrahang készülékek, videokolonoszkópos műszerösszeállítás, fül-orr-gégészeti kezelőegység, lézerterápiás és lökéshullámterápiás készülék, fizikoterápiás multifunkciós kezelőegység, vállmozgató készülék, laborcentrifugák, szemészeti ultrahang, automata látótér vizsgáló, non-kontakt tonométer, réslámpa és defibrillátor.

Számos kisebb értékű orvostechnikai eszközöket is beszereztek, úgymint EKG-készülékeket, vérnyomásmérőket, vizsgálólámpákat és cisztoszkópokat, valamint vizsgáló- és kezelőágyakat, rehabilitációs eszközöket és várótermi padokat is.

Hasonló cikkünk:  Mi kellene ahhoz, hogy ne csak egy-két éjszakára jöjjenek a turisták Kecskemétre?

Közvetlenül a kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások és szakellátások színvonalának növelését célozta a projekt. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Kiskunhalason, Kiskőrösön, Kecelen és a környező településeken élők egészségügyi szakellátását végzi. Az intézmény közfinanszírozott fekvőbeteg-ellátás kapacitása 535 ágy.

via ProfitLine

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...