fbpx

FRISS HÍREK

A kormány szeretné, hogy a „magyar életmód” veszélyeztetését be lehessen panaszolni

- Advertisement -

2013-ban hoztak egy törvényt, ami alapján bárki panaszt vagy közérdekű bejelentést tehet az állami és helyi önkormányzati szerveknél, ha egyéni jog- vagy érdeksérelmet tapasztal, vagy olyasmit észlel, aminek az orvoslása vagy megszüntetése a közösség vagy az egész társadalom érdekét szolgálja. A jogszabály preambuluma is rámutat, hogy ez a törvény az ország korrupcióellenes vállalásai miatt született meg.

Most a kormány újraírná ezt a törvényt, és Varga Judit javaslata ebből sem hagyná ki a genderkérdést. A címe:

Az Alaptörvényben foglalt alapvető értékek és jogok magasabb védelmi szintjének elérése érdekében, valamint a magyar életmód megvédéséhez fűződő közérdekre tekintettel benyújtható bejelentések.

Négy esetet emelnek ki, ami alapján bejelentés tehető.

  • Ha például valaki kétségbe vonja, hogy a velünk élő nemzetiségek a magyar politikai közösség részei és államalkotó tényezők.
  • Bejelentésre adhat okot az is, ha valaki tagadja a nemzetiszocialista és a kommunista diktatúrák bűneit, vagy esetleg akadályozza a nemzeti jelképek tiszteletét és használatát.
  • A negyedik pont alapján azok ellen is panaszt lehet tenni az állami és önkormányzati szerveknél, akik késégbe vonják a házasság és család alkotmányjogilag elismert szerepét, vagy a gyermekek megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelem és gondoskodás, valamint születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát.

Kiemeli a törvény, hogy a 9. alkotmánymódosítás vívmányaival kapcsolatban is lehet bejelentést tenni, azonban eddig is bárki tehetett volna bejelentést, ha úgy érezte, ez a társadalom érdekét szolgálná. Ezek a pontok 2020-ban kerültek be az Alaptörvénybe, amire alapozva a Fidesz egy érvénytelen népszavazást eredményező genderkampányt járatott.

Hasonló cikkünk:  Mi a legjobb e-kereskedelmi PPC stratégia?

Bárki tehet bejelentést szóban vagy írásban az alábbiak szerint:

  • „Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi.”
  • „Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz. Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.”

Ha egy ilyen ügyben indul vizsgálat valamelyik állami szervnél, helyi önkormányzatnál vagy költségvetési szervnél, akkor az eljárást házon belül kell rendezni, nem lehet bejelentővédelmi ügyvédet vagy más külső szervezetet megbízni.

Amíg a diktatúrák bűneinek tagadásánál pontosan lehet tudni, hogy milyen büntetést helyez kilátásba a Büntető Törvénykönyv, abban tanácstalanok a vizsgálók, mit kapjon az, aki kétségbe vonja a házasság és család alkotmányjogilag elismert szerepét. Hogy ezzel a jogellenes cselekmények feltárására létrehozott rendszerek mit kezdenek, azt nem tudni. Mindenesetre a törvény elfogadása után a vizsgálatok elindulhatnak, még ha értelmük nem is lesz.

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...