fbpx
21 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

Az amerikai nagykövet a Kreml reakcióihoz hasonlította Szijjártó felháborodását

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szarajevóban járt, ahol felháborítónak nevezte, hogy az amerikai külügyminisztérium más országok belügyeivel foglalkozik, és mindenfajta egyoldalú értesülésekre hivatkozva jelentést ír külföldi államok emberi jogi és egyéb helyzetéről.

Szijjártó azon háborodott fel, hogy március 20-án közzé tette az Egyesült Államok külügyminisztere, Anthony Blinken Amerika 2022-es emberi jogi országjelentéseit. A jelentés Magyarországról szóló része lesújtó képet fest az országról.

Az áll benne, hogy az igazságszolgáltatás függetlenségét rendszeresen érik támadások, vagy egyenesen azt csorbítani kívánó törekvések. Ugyanígy írtak a magyar sajtószabadságról is: a média szabadságát súlyosan korlátozza a kormány, van, hogy konkrétan cenzúrázzák a médiában megjelenő tudósításokat.

Külön írnak a magyarországi korrupcióról is: az állam meghatározott gazdasági szereplőknek biztosít kiváltságokat. A kormány ugyan korábban tett néhány tétova lépést arra, hogy a korrupt tisztségviselők tevékenységét azonosítsák, kivizsgálják, a valóban korruptakat pedig bíróság elé is állítsák, azonban azokban az ügyekben, ahol magas szintű politikussal kapcsolatban merült fel a korrupció gyanúja, az ellene való fellépés is korlátozott volt.

Hasonló cikkünk:  Hollik István szerint folyamatosan gurulnak a dollárok a baloldalhoz
Hasonló cikkünk:  Fejleszti az őshonos állatállomány telepeit és gépeit a Kiskunsági Nemzeti Park

Szijjártó Péter kijelentéseire Twitteren reagált David Pressman budapesti amerikai nagykövet: „ismerős a megfogalmazás. A Kreml is folyamatosan szidalmazta az Egyesült Államokat minden kritikájuk kapcsán, mondván, visszautasítanak minden olyan kísérletet, amely a belügyeikbe való beavatkozás” – utalt ezzel arra, hogy a magyar külügyminiszter szerint egyoldalúan kritizálják a magyar politikai vezetést.

via HVG

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...