fbpx

FRISS HÍREK

Az amerikai nagykövet a Kreml reakcióihoz hasonlította Szijjártó felháborodását

- Advertisement -

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szarajevóban járt, ahol felháborítónak nevezte, hogy az amerikai külügyminisztérium más országok belügyeivel foglalkozik, és mindenfajta egyoldalú értesülésekre hivatkozva jelentést ír külföldi államok emberi jogi és egyéb helyzetéről.

Szijjártó azon háborodott fel, hogy március 20-án közzé tette az Egyesült Államok külügyminisztere, Anthony Blinken Amerika 2022-es emberi jogi országjelentéseit. A jelentés Magyarországról szóló része lesújtó képet fest az országról.

Az áll benne, hogy az igazságszolgáltatás függetlenségét rendszeresen érik támadások, vagy egyenesen azt csorbítani kívánó törekvések. Ugyanígy írtak a magyar sajtószabadságról is: a média szabadságát súlyosan korlátozza a kormány, van, hogy konkrétan cenzúrázzák a médiában megjelenő tudósításokat.

Külön írnak a magyarországi korrupcióról is: az állam meghatározott gazdasági szereplőknek biztosít kiváltságokat. A kormány ugyan korábban tett néhány tétova lépést arra, hogy a korrupt tisztségviselők tevékenységét azonosítsák, kivizsgálják, a valóban korruptakat pedig bíróság elé is állítsák, azonban azokban az ügyekben, ahol magas szintű politikussal kapcsolatban merült fel a korrupció gyanúja, az ellene való fellépés is korlátozott volt.

Hasonló cikkünk:  Szijjártó hiába repült luxusgépen, nyújtózkodni sem tudott

Szijjártó Péter kijelentéseire Twitteren reagált David Pressman budapesti amerikai nagykövet: „ismerős a megfogalmazás. A Kreml is folyamatosan szidalmazta az Egyesült Államokat minden kritikájuk kapcsán, mondván, visszautasítanak minden olyan kísérletet, amely a belügyeikbe való beavatkozás” – utalt ezzel arra, hogy a magyar külügyminiszter szerint egyoldalúan kritizálják a magyar politikai vezetést.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...