fbpx
14.5 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Az infláció miatt a vényköteles gyógyszereken is spórol a magyar

- Advertisement -

Zlinszky János, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) elnöke szerint a gyógyszertári költéseken is meglátszik az infláció. Azonban kockázatot rejt magában, ha a beteg maga dönteni el, hogy mit nem vált ki az orvos által felírt készítmények közül.

Az elmúlt idők tapasztalatai azt mutatják, hogy vitaminokból és a táplálékkiegészítőkből vesznek kevesebbet az emberek, de az sem ritka, hogy azok, akik számára több vényköteles gyógyszer is fel van írva, nem váltanak ki mindent.

Leginkább azokat a gyógyszereket nem váltják ki, amelyek elhagyásánál nem éreznek azonnal változást, ilyen például a koleszterincsökkentő. Késmárky András háziorvos szerint viszont ezek elhagyása hosszú távon állapotromláshoz vezet:

„Többféle kockázata van, mert vannak gyógyszerek, amelyek hatását valóban nem érezzük meg azonnal, viszont arra szolgálnak, hogy a megfelelő szintet fenntartsák, és ne romoljon az egészségi állapot, tehát ebben az esetben annyit tapasztalnak, hogy ugyanolyan jól vannak, mint tegnap.”

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...