fbpx
9.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Elítélték a buszsofőrt, aki egy idős férfit gázolt halálra Kecskeméten

- Advertisement -

Ahogy a KecsUP is megírta, 2019. augusztus 2-án, Kecskemét belvárosában este egy helyi járatú busz a Dózsa György úton, az Izsáki út felől a Petőfi Sándor utca irányába haladt a külső sávban. Az Ipoly utcai kereszteződésnél, a pékségnél sárgán villogott a lámpa, a zebrán egy 64 éves férfi akart átkelni a Botond utca irányába. A buszsofőr nem vette észre a gyalogost, és a busz jobb elejével elütötte. A baleset következtében az idős férfi súlyos koponyasérüléseket szenvedett, majd két nappal később a korházban elhunyt.

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a 38 éves hajmáskéri férfit nem jogerősen egy év fogházbüntetésre ítélte, valamint három és fél évre eltiltotta a járművezetéstől a Kecskeméti Járásbíróság.

A buszsofőr a megengedett sebességhatáron belül közlekedett, amikor nem biztosított elsőbbséget a gyalogos-átkelőhelyen, így elütötte a már a zebrán lévő gyalogost. A férfi ellen a Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset okozása miatt emelt vádat.

Hasonló cikkünk:  Jelképes összegért, 100 forintért utazhatnak havonta a kecskeméti diákok

via Propeller

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...