fbpx
21 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

Fülöpszállási és kecskeméti éttermek taroltak a Magyarország étele 2023 szakácsversenyen

„Nagyon fontos találkozási pont a fehér asztal mindannyiunk életében, legyen szó a családról vagy a barátokról” – mondta Németh Szilárd a Magyarország étele 2023 szakácsverseny döntőjén szombaton, Felcsúton. Szerinte a politika és a gazdaság sem működik a fehér asztal nélkül, az étkezés pedig nemcsak testi, hanem lelki töltődés is egyben. Németh csupán vendégként jelent meg a versenyen, a fővédnökök között viszont ott volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Nagy István agrárminiszter és Tessely Zoltán, a Fidesz felcsúti országgyűlési képviselője.

Tizenkét csapat maradt versenyben, az idei Magyarország étele 2023 címért, amit a Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában tartottak. A verseny tematikájában nem meglepő módon a 200 éve született Petőfi Sándor is megjelent. Az elkészített ételeknek és a csapatok fantázianevének is a költő életéhez vagy az 1848–49-es forradalom és szabadságharchoz kellett kötődnie – állt a kiírásban.

Hasonló cikkünk:  Fociláz Kecskeméten – ismét legyőzte a KTE a Fradit! – képes beszámoló

A versenyre maximum négy elemből (pl. hús, köret, mártás, stb.) álló innovatív, de populáris új étel(ek) nevezését várták, mely alkalmas arra, hogy a Magyarország étele 2023 címet elnyerje. Kötelező elem volt a kiváló minőségű sertéshús, a vaj, valamint egy bármely Magyarországról származó öko vagy hazai védjegyes termék, a pontozásnál pedig fontos szempont volt, hogy „a tradícióra, a regionális hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön, egyben a magyar étkezési szokásoknak is feleljen meg”.

A versenyt a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata nyerte a Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével, a második helyezett pedig a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent nevű csapata lett Bíbor hajnal elnevezésű ételsorával.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméten is használhatunk bitcoin-automatát

via Telex

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...