fbpx
11.2 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

Fülöpszállási és kecskeméti éttermek taroltak a Magyarország étele 2023 szakácsversenyen

- Advertisement -

„Nagyon fontos találkozási pont a fehér asztal mindannyiunk életében, legyen szó a családról vagy a barátokról” – mondta Németh Szilárd a Magyarország étele 2023 szakácsverseny döntőjén szombaton, Felcsúton. Szerinte a politika és a gazdaság sem működik a fehér asztal nélkül, az étkezés pedig nemcsak testi, hanem lelki töltődés is egyben. Németh csupán vendégként jelent meg a versenyen, a fővédnökök között viszont ott volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Nagy István agrárminiszter és Tessely Zoltán, a Fidesz felcsúti országgyűlési képviselője.

Tizenkét csapat maradt versenyben, az idei Magyarország étele 2023 címért, amit a Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában tartottak. A verseny tematikájában nem meglepő módon a 200 éve született Petőfi Sándor is megjelent. Az elkészített ételeknek és a csapatok fantázianevének is a költő életéhez vagy az 1848–49-es forradalom és szabadságharchoz kellett kötődnie – állt a kiírásban.

Hasonló cikkünk:  Indul a húsvét előtti sonka-, tojás- és borellenőrzés

A versenyre maximum négy elemből (pl. hús, köret, mártás, stb.) álló innovatív, de populáris új étel(ek) nevezését várták, mely alkalmas arra, hogy a Magyarország étele 2023 címet elnyerje. Kötelező elem volt a kiváló minőségű sertéshús, a vaj, valamint egy bármely Magyarországról származó öko vagy hazai védjegyes termék, a pontozásnál pedig fontos szempont volt, hogy „a tradícióra, a regionális hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön, egyben a magyar étkezési szokásoknak is feleljen meg”.

A versenyt a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata nyerte a Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével, a második helyezett pedig a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent nevű csapata lett Bíbor hajnal elnevezésű ételsorával.

via Telex

- Advertisement -

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...