fbpx
11.2 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

KTE: a szelfi belefér, rávezetést még nem kértek

- Advertisement -

Miután a diósgyőri kapus kivédte egy hétéves MTK-s kisfiú két lövését, az elmúlt napok egyik legfelkapottabb vitatémája lett a futballmeccsek kezdőrúgásának mikéntje. Megkerestük a KTE-t és az FTC-t is ezügyben.

A DVTK hálóőre, Senkó Zsombor talán akkor sem szerepelt ennyit a hírekben, amikor pár alkalommal leülhetett a Juventus kispadjára olasz élvonalbeli mérkőzésen. Valószínűleg egy életre megbánta, hogy nem engedte be az MTK kisfocistájának legalább a második lövését. A sztorira még a legolvasottabb brit bulvárlap, a The Sun is felfigyelt, és Senkót “kegyetlen” kapusként emlegetik, itthon meg aztán szidalmak és jogos kritikák özönét kapta, edzőjével együtt – noha a Diósgyőr és kapusa javára kell írni, hogy később ajándékkal igyekeztek vigasztalni az elszomorított gyerkőcöt.

Az eset kapcsán a kommentelők arról is sokat vitatkoznak, hogy milyen kezdőrúgás az, amiből aztán kapura vezetés lesz, és egyáltalán szükség van-e az egészre, nem kezdődhetnének el ilyesfajta ceremónia nélkül a félidők?

Kezdőrúgás a KTE-Vasas mérkőzésen / Fotó: KTE Fb-oldala

Persze eddig senkit nem zavart különösebben ez az alapvetően kedves gesztus. Sok szurkoló nagy vágya teljesül, ha családjuktól, barátaiktól például szülinapra azt kapják ajándékba, hogy kedvenc csapatuk egyik mérkőzésén pár pillanatig a stadion közepén állhatnak, és nekik szól a taps. A kezdőrúgások árusítása ráadásul a csapatoknak is hoz több-kevesebb bevételt. Talán azon lenne érdemes elgondolkodni, hogy a második félidőben is helye van-e ennek a közjátéknak.

Az eset kapcsán mindenesetre megkerestük a remekül szereplő, a bajnokságban 2. helyen álló Kecskeméti TE csapatát. A klubnál már az NB II-es mérkőzésekre is lehetett kezdőrúgást vásárolni, az NB I-ben viszont még nagyobb népszerűségre tett szert ez a szolgáltatás. A hátralévő tavaszi meccsekre a Kisvárda elleni utolsó hazai mérkőzés kivételével már az összes kezdő-és félidei kezdőrúgás elkelt. Ára 50 ezer forint, ehhez a klub ajándékba egy kis méretű KTE zászlót, valamint egy KTE sálat is ad. 

Mint kérdésünkre elárulták, csak kezdőrúgást árulnak, eddig másra nem érkezett igény, és az sem merült fel, hogy a szurkoló rávezethesse a labdát a kapusra. Ilyen esetben viszont mindenképpen egyeztetnének az ellenfél csapatával. 

„Legutóbb készült szelfi, ez nálunk még belefér” – tudtuk meg, mennyire kell sietnie a szurkolónak a kezdőrúgás elvégzése után.

Egy közös fotó még belefér a kezdő sípszó előtt / Fotó: KTE Fb-oldala

És ha a KTE valamelyik kapusa, Varga Bence vagy Varga Ádám hasonló helyzetbe kerülne, mint Senkó Zsombor, miként cselekednének? Nyilván a diósgyőri kolléga esete intő példa, mennyire szükséges odatennie magát a hálóőrnek egy szülinapos kisfiú kísérleteivel szemben, de a KTE ezt egyértelműsítette is: kapusaik „minden további nélkül” beengednék egy gyerek lövését.

Hasonló cikkünk:  “Mindenki kezet fogott velem?” - stand up humoristákat idézve tartott előadást Boronkay Péter a diákoknak

Senkó balhéja a Magyar Labdarúgó Szövetséget is elgondolkodtatta, és a hírek szerint szakértők bevonásával foglalkoznak a témával, egyeztetnek a klubokkal és egy minden fél számára kielégítő szabályozáson dolgoznak.

FTC: kategóriákba sorolják az ellenfeleket

Kíváncsiak voltunk, más kluboknál mennyibe kerül egy kezdőrúgás. A Vasasnál csomagot lehet választani, a drágább, Platina csomag ára 139 700 forint, ebben benne van a bevonulás, fotó, emléklap és egy Vasas-ajándékcsomag is. Pakson maga a kezdőrúgás 30 ezer forint, sállal és mezzel együtt 50 ezer. A Puskás Akadémiánál 63 500 forint a kezdő sípszó előtti labdaérintés, ez a díj tartalmaz egy páros tiszteletjegyet, a VIP-parkoló használatát és egy dedikált PAFC-mezt is.

Hajrá, Krisztián, hajrá KTE! / Fotó: KTE Fb-oldala

Az FTC-nél három különböző mérkőzés kategóriában értékesítik a kezdőrúgás-csomagokat. Az m4sport.hu cikke szerint az A-kategóriás ellenfelek (Újpest, MOL Fehérvár) ellen az első félidei kezdőrúgás 490 ezer, a második félidei pedig 440 ezer forintba kerül. A többi csapat esetében 370, illetve 290 ezer forint az ár az első, és 320 ezer, illetve 265 ezer a második félidőre.

Kíváncsiak voltunk, a Kecskeméti TE vajon B vagy a C kategóriás ellenfélnek minősül-e, és mi alapján történt a csapatok besorolása. Olyasféle sablon válaszra számítottunk, hogy a Fradi-szimpatizánsok vendégcsapat iránti érdeklődése vagy a várható nézőszám alapján lettek egyes ellenfelek és mérkőzések kiemeltek, mások hátrébb soroltak. Ez egy teljesen ésszerű magyarázat is lett volna, hiszen a Fradi-Újpest bármilyen helyzetben rangadó, a Fehérvár neves ellenfél, az idény előtt pedig ki gondolta volna, hogy éppen az újonc KTE fogja üldözni a toronymagas aranyesélyesnek számító Ferencvárost. 

Az FTC ehelyett egy igencsak agresszívan elutasító válasszal lepett meg minket: „Tisztelt uram! Nem kívánunk együttműködni a szerkesztőségükkel. Önöket nem érdekli a valóság, az FTC-vel, az FTC-ről készített anyag kizárólag eszközül szolgálna egyoldalú és elfogult tájékoztatási céljaiknak. Üdvözlettel: FTC Sajtó” (Ez vélhetően formaszöveg lehet, hiszen legutóbb a telex.hu kapott kísértetisen hasonló elutasító választ.)

Hát, mit lehet ehhez hozzátenni? Hajrá, KTE!

- Advertisement -

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...