fbpx
8.6 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

Locsolókanna nélkül elképzelhetetlen a kerti élet

- Advertisement -

Ha meghallod azt a kifejezést, hogy locsolókanna, akkor valószínűleg egy kép dereng fel valahol a tudatod mélyén. Láttál már több locsolókannát, talán a kezedbe is fogtad már életed során párszor. Talán nem is gondoltál még soha bele, de rengeteg féle locsolókanna létezik. 

Eltérhet nem csupán a külsejük színe, de a nagyságuk, az átmérőjük, a nyakuk hossza is. És a sor persze még igazán hosszan folytatható. A lényeg, hogy nagyon hasznos és praktikus segédeszközök otthon és a kisebb, nagyobb kertekben egyaránt. Locsolókanna nélkül elképzelhetetlen egy kert.

Az öntözés remek eszköze

A Mentool.hu locsolástechnikai eszközök választéka a legkülönfélébb locsolási igényű kertészek számára kínál megfelelő termékeket. A legkisebbektől a legnagyobbakig lehet találni számos kannát – nemcsak kisgyermekkorban remek játékok ezek, amikor is a medence partján vagy a homokozóban lehet velük mókázni, hanem a legtöbb háztartásban a felnőttek számára is nélkülözhetetlenek. Sokféle anyagból készítik, és a kis háztartási változatoktól kezdve az egészen nagy kivitelű darabokig be tudják szerezni a növények szerelmesei.

Többféle anyagból készítik

Rendkívül kedveltek a műanyagból gyártott locsolókannák, hisz nagyon könnyűek, éppen ezért sokkal egyszerűbb és nem annyira megterhelő ezekkel egymás után többször is fordulva elvégezni a szükséges helyek öntözését. 

Akár még 10-12 liter vizet is beléjük lehet tölteni, ami miatt sokkal hatékonyabban és gyorsabban lehet végezni a víz kijuttatásával. Nem mellékesen pedig igazán baráti áron be lehet ezeket szerezni.

Hasonló cikkünk:  A kormány az EU soros elnökeként dolgozni fog az Egyesült Arab Emírségekkel való szorosabb kapcsolatokért

A horganyzott fém öntözőkannákat is nagyon sokan alkalmazzák a kerti munkákhoz, habár ezekért már kicsit többet kell fizetni a pénztárnál. Sokkal tartósabbak, mint a műanyag változatok, de az anyaguknak nem is árt a nap gyilkos UV-sugárzása. Nagyon esztétikus darabok is beszerezhetőek ezekből, éppen emiatt remek díszítőelemként is funkcionálhatnak a teraszon, a veteményes szélén vagy az előkertben is.

Milyen a füle és a rózsája?

No, de mégis mi alapján érdemes kiválasztani a megfelelő locsolókannát? Ha könnyű munkához keresed az ideális locsolókannát, akkor elegendő lehet a kisebb méretű terméket választanod. Ha azonban nagyobb területen kell majd az éltető vizet kijuttatnod, akkor sokkal jobban jársz a nagyobb méretű darabokkal, mert akkor nem kell sokat fordulnod. 

Fontos lehet, hogyan áll a locsolókanna füle, mert nem mindegy, mennyire kényelmesen tudod azt tartani a víz kifolyása közben. Ha kényelmesen, kevésbé fogsz elfáradni. A szórófej, vagy más néven rózsa módot ad az érzékeny növények esőztető öntözésére, ami felbecsülhetetlen segítség a gondos kertművelőknek.

Locsolókannát választani egyszerre könnyű is és nehéz is, ám ha jól méred fel az igényeidet és a lehetőségeidet, ez a feladat sem jelent majd számodra túl nagy gondot.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...