fbpx
21 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

Megalakult a Petőfi Zenei Tanács a „magyar popkultúra jobbá tételéért”

A Petőfi Kulturális Ügynökség bejelentette: március 21-én, az A38 Hajón megalakult a Petőfi Zenei Tanács.

A kezdeményezés célja, hogy „a tanács tagjai szakértelmükkel és meglátásaikkal elősegítsék a Petőfi Rádió, a Petőfi TV, a Hajógyár és a Magyar Popkulturális Értéktár minőségelvű megerősítését, ezáltal a magyar popkultúra jobbá tételét.” Ebből pontosan nem derül ki, hogy mit fog csinálni a tanács és mi a célja.

A felkért tagok: Kovács Ákos, Bognár Attila, Frenreisz Károly, Müller Péter Sziámi, Both Miklós, Ferenczi György, Gőz László, Nagy Feró, Németh Alajos, Tátrai Tibor.

„Ezek a zenészek időtálló műveket tettek le az asztalra, láttak már mindent a kis kultúrházaktól a nagyszínpadig” – mondta Demeter Szilárd, a Petőfi Kulturális Ügynökség vezetője. Mindegyikük a szakma elismert tekintélye, művészeti tevékenységüket tekintve a könnyűzene teljes műfaji spektrumát lefedik, ami már önmagában kiváló fundamentumot biztosít a Petőfi Zenei Tanács működéséhez. A tanács valóban régóta alkotó és fellépő, elismert művészekből áll, még ha első ránézésre a generációs vagy nemi diverzitás nem is lesz a PZT erőssége.

Hasonló cikkünk:  Az ügyfél-elégedettség növelésének praktikus tippjei
Hasonló cikkünk:  Ivóvíz cserebere pont indul Ukrajnába a Hulladékmentes Tisza programban - videó

A tanács tagjainak tapasztalatait, meglátásait, tanácsait be tudják majd csatornázni a Petőfi Kulturális Ügynökség működésébe – reméli Demeter. Ahogy elmondta:

„Már az alakuló ülésen egészséges és inspiráló vita alakult ki. És azért, mert bár nem ugyanazt gondoljuk a világról, mégis volt egy közös premisszánk: a magyar kultúra, ezen belül is a magyar könnyűzene szeretete.”

via 444

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...