fbpx
14 C
Kecskemét
2023. október 4., szerda

FRISS HÍREK

Mi alapján válasszunk a futárcégek közül?

Az utóbbi években irdatlan méreteket öltött az online vásárlás, és ennek következtében a csomagküldő cégek munkamennyisége. Az emberek inkább már otthonuk kényelméből szeretnek megrendelni akár nagyobb termékeket is, és ezt az újfajta vásárlói magatartást és az ahhoz kapcsolódó csomagküldési minőséget egy nagy méretű szolgáltatói háttérnek kell biztosítania.

A futárcégek összehasonlítása

Nagy szerencsénk van, mert létezik már egy olyan oldal, amely tartalmazza az összes Magyarországon elérhető csomagküldő szolgáltatók neveit, a szolgáltatásaik legfontosabb paramétereit és az árakat. A Csomagnet.hu összehasonlító táblázata nemcsak belföldre, hanem külföldre, adott célországok megadásával is elérhető.

Az oldalon kiválaszthatjuk, hogy dobozt vagy borítékot szeretnénk-e feladni, majd meg kell adni a küldemény hosszúságát, szélességét, magasságát és súlyát, és bejelölni, ha valaki utánvéttel szeretné feladni. Ezt követően, a Mutasd az ajánlatokat gombra kattintva megkapjuk a futárszolgáltatók összehasonlító táblázatát.

Mi alapján válasszunk futárcéget?

Amikor letesszük a voksunkat egyik vagy másik cég mellett, akkor más szempontok alapján dönt az egyik vagy másik ember. De az is lehet, hogy a küldemény típusától függően mi magunk is egyszer inkább az egyik céget választjuk, másik alkalommal a másikat. Minden élethelyzetben más lehet a meghatározó.

Az egyik legfontosabb szempont lehet a gyorsaság. Előfordulhat, hogy olyan küldeményt szeretnénk feladni, amelynél a legfontosabb, hogy minél hamarabb megérkezzen. Ez alapján a legjobb, ha a GLS-t választjuk, mert egyedül ők garantálják, hogy felár nélkül másnapra kiszállítanak. A Magyar Posta esetében is gyakran megvalósul, akár az esetek 95%-ában, de előfordulhat, hogy átcsúszik 2-3 napra, mint ahogy a DPD esetében is inkább ez szokott történni. Ugyanakkor a TNT-nél van lehetőségünk felár ellenében a másnapi kiszállításra.

Hasonló cikkünk:  Alternatív energiaforrások az autók számára: elektromosság, hidrogén és hibridek

Házhoz szállítás vagy csomagpont?

Hasonló cikkünk:  Figyeli az Integritás Hatóság Mészáros Lőrinc egyik cégét

A GLS, DPD és MPL esetében a csomagpontos kiszállítások mindig olcsóbbak, mintha házhoz kézbesítenek. A Pick Pack Pontoknál nincs házhoz szállítás, a TNT-nél pedig nincs csomagpontos szállítás, így ezeket ilyenformán nem lehet összehasonlítani. Az árakat minden esetben a súly, a méret és az előbbiek határozzák meg. Kiszámításukra nagyszerűen alkalmazható a Csomagnet.hu előbb említett kalkulátora.

Rugalmasság kérdése

Sokaknak nagyon fontos szempont a rugalmasság, ami alatt az értendő, hogy mennyire elérhető az adott futár, ha éppen nem vagyunk otthon, és mennyire rugalmasan tudunk egy újabb, számunkra megfelelő kiszállítási időpontot vele leegyeztetni.

A TNT, ha nem talál otthon, hagy egy cetlit elérhetőséggel, amin le tudod egyeztetni vele a számodra alkalmas órát. A DPD és GLS kétszer próbálja kivinni a csomagot.

E tekintetben a legrugalmasabbnak a Magyar Posta és a Pick Pack Pontok mondhatók, előbbinél akár 10 napig is tartják a küldeményt. A Pick Pack Pontok általában újságosok, amelyek sokáig szoktak nyitva lenni, így ez adja nagy fokú rugalmasságukat.

Hirdetés

Felkapottak

Pesty László első „ügye” a Kecskemét melletti gyümölcsfeldolgozó pár milliárdos csalása

A 24.hu írta meg hétvégén, hogy Pesty László közzétette az első ügyet, ami szerinte a NER működését mutatja be. Pesty...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...