fbpx
13.9 C
Kecskemét
2024. április 23., kedd

FRISS HÍREK

A háztartások egyre kevésbé költenek lakásfelújításra

- Advertisement -

Felmérést végzett a GKI Gazdaságkutató Zrt., amelyből kiderül: Jelentősen csökkent a családok körében a lakásfelújítási és korszerűsítési kedv az Otthonfelújítási program 2022. december 31-i lezárultát követően.

A GKI áprilisi, reprezentatív felmérése kimutatta, hogy a következő egy évben a lakóhelyükre nagyobb összeget költeni kívánó háztartások száma 2022 második negyedévében érte el a csúcsot, majd ez a szám jelentősen csökkent a tavalyi év második felében.

Az adatok szerint a megkérdezettek 4,8 százaléka készül biztosan ilyen beruházásra, 19,5 százalékuk tart valószínűnek ilyen kiadást. Egy évvel korábban ugyanez a két arány 9 és 30 százalék volt. A jövőben a 30 év alattiak lehetnek a legaktívabbak, körükben 8 százalék a biztosan, 26 százalék a valószínűleg felújítást, korszerűsítést tervezők aránya, de nem sokkal maradnak le tőlük a 40-49 év közöttiek sem – 6 és 20 százalékos aránnyal – prognosztizálja a gazdaságkutató.

Hasonló cikkünk:  Zuhan a Fidesz támogatottsága a biztos pártválasztók körében, a Tisza Párt jelentősen erősödik

A községek emelhetők ki a településtípusok közül, az itt lakók 6 százaléka biztosan, 26 százaléka valószínűleg vállalkozik egy komolyabb felújításra. Az ő helyzetüket segíti, hogy a falusi Csok továbbra is felvehető – írta a GKI.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...