fbpx

FRISS HÍREK

Az állami hirdetések olvasottság alapján kerülnek a médiumokhoz – Gulyás Gergely szerint

- Advertisement -

A 444.hu kérdezte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a kormányinfón arról, hogy mi alapján ítélik oda az állami hirdetéseket. Elmondta, hogy a kommunikációs költéseket felügyelő Miniszterelnöki Kabinetiroda minden közérdekű adatot nyilvánosságra hoz.

Ez azonban maximum a keretszerződésekre igaz, az egyes médiumokra szánt állami hirdetésekre biztosan nem. Azokért ugyanis a szerkesztőségeknek rendszeresen perre kell menniük. Gulyás állította:

„Én, hogy ha baloldali lapokat nézek, gyakran találok bennük állami hirdetést” – arra nem tudott egyértelműen válaszolni, hogy mi alapján dönt a kabinetiroda arról, hogy ki kap hirdetést és ki nem. Szerinte olvasottsági és nézettségi szempontok döntenek, de könnyű belátni, hogy ez nem igaz. A hasonló nézettséget produkáló RTL- és a TV2-csoport között milliárdokban mérhető, nagyságrendi különbségek vannak, és ugyanez igaz a legolvasottabb kritikus és kormánypárti híroldalakra is.

Hasonló cikkünk:  Ősszel érkezhet a TV2-re a Bán Mór könyveiből készülő Hunyadi-sorozat

Egy adott médium jogkövető magatartása kapcsán Gulyás nem válaszolt, vagyis hogy figyelembe veszi-e a kabinetiroda a hirdetések odaítélése során ezt a szempontot. Másfél éve nem hajt végre jogerős ítéletet a leginkább állami hirdetésekből élő TV2 – Juhász Pétertől például tizenhatszor kéne tizenhat pontban bocsánatot kérniük, de máig nem tették meg. Már második alkalommal indítottak végrehajtást a társaság ellen.

Gulyás mosolygott csak azon a négy hetilapon, akik beperelték a piactorzító magatartása miatt a kormányt, „mint komoly olvasottsággal rendelkező lapokon”. Abban egyetértett, hogy a jogerős ítéletet mindenkinek végre kell hajtania. Az nem derült ki, hogy ha a kormány a hirdetési pénzek folyamatos folyósításával megerősíti az ilyen társaságok magatartását, miért hajtanák végre ezeket az ítéleteket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...