fbpx

FRISS HÍREK

Gyűjtsünk dalokat a magyar költészet napjára!

- Advertisement -

A magyar költészet napjára emlékezve szerkesztőségünk friss és örökérvényű versfeldolgozásokat gyűjt össze. Ünnepeljük dalokkal József Attila születésnapját.

József Attila 1905. április 11-én született. 1964 óta tartjuk ünnepeljük ezen a napon a magyar költészetet. Ilyenkor a megkeressük és visszaidézzük a kedvenc hazai verseinket, de nem szabad megfeledkeznünk az élő kultúra egyik fontos eszközéről, az adaptációról sem.

Szerkesztőségünk letrehozott egy nyitott Spotifiy zenei listát, ahol az olvasóink kedvenc veresfeldolgozásait gyűjtjük össze.

Az első a sorban József Attila Levegőt! feldolgozása a Csaknekedkislány zenekartól, ami a tavalyi évben a fiatal generáció számára új jelentéssel is gazdagodott, de ezt már bátran követhetik a Platon Karatev önálló verseskötetben is megjelent dalai és a Kaláka felejthetetlen munkássága.

A lista ezen a linken elérhető, és mindenki hozzáadhatja a kedvenc dalait. Hallgassuk együtt a legszebb modern és klasszikus verseket.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...