fbpx

FRISS HÍREK

Hollik István szerint folyamatosan gurulnak a dollárok a baloldalhoz

- Advertisement -

A Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a Fidesz kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy szerinte egyre több jel utal arra, hogy a dollárbaloldal külföldi finanszírozása a választások óta is folyamatosan zajlik. Kifejtette, hogy eddig úgy gondolták egyszeri alkalom volt a dollárbaloldal külföldi finanszírozása, amely „Gyurcsány Ferencék kampányszámláinak” fedezését szolgálta a 2022-es választások előtt, azonban olyan információk jelennek meg, amely szerint „egy folyamatosan, több csatornán keresztül működtetett hálózatról” van szó.

Hollik megdöbbent azon, hogy a tavaly áprilisi választások óta több dollár gurult be az országba, mint az előtt összesen. A baloldali pártok, a dollármédia és a civilek azért kapják a pénzt, mert készülnek a következő választásra – vélekedett. Aki a pénzt küldi, az fittyet hány a magyar emberek véleményére, pénzzel akarja befolyásolni a magyar politikát, éppen ezért ez a folyamat „elfogadhatatlan és mélységesen antidemokratikus”. Akik pedig elfogadják a pénzt, azok „dollárokból akarják felülírni” a magyar emberek döntését.

„A dollárbaloldal pártjaihoz, a dollármédiához és a hozzájuk kapcsolódó álcivil szervezetekhez” áramlik a pénz – Hollik ezt már világosan látja, azonban még nem tisztázott, hogy pontosan honnan érkezik az összegek nagyobbik része – „adódik a kérdés, hogy a finanszírozó nem Soros György-e”. Ez nem előzmény nélküli szerinte, hiszen „Soros György már korábban is támogatott Magyarországon baloldalhoz kötődő kezdeményezéseket, civil szervezeteket”.

Elképzelhetetlen, hogy külföldről, milliárdokkal megvett politikusok döntsenek ki és hogyan kormányozza az országot, ezt a magyar embereknek kell eldönteniük – jelentette ki. Éppen ezért a kormányzat olyan szabályozást terjeszt az Országgyűlés elé, amellyel be lehet zárni minden – korábban a dollárbaloldal által kihasznált – kiskaput. Ezzel egyszer és mindenkorra meg fogják gátolni, hogy a magyar belpolitikába ilyen durván, ennyi pénzzel, külföldről be lehessen avatkozni.

Hasonló cikkünk:  Török Gábor: a Fidesznek, és az ellenzéknek is ártott Magyar Péter színrelépése

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által finanszírozott plakátkampány is beillik abba sorba, amely a Magyarország irányába megnyilvánuló nyomásgyakorlási kísérletekről szól, akárcsak a budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank három vezető tisztségviselőjének szankciós listára helyezése is. Szerinte ennek oka az, hogy az orosz-ukrán háború kapcsán a nyugati szövetségi rendszerben egyedül Magyarország áll a béke pártján, ezért minden eszközzel nyomást próbálnak gyakorolni a kormányra.

Sem dollármilliók, sem az amerikai nagykövet által bejelentett nyomásgyakorlás, sem plakátkampány nem fogja eltántorítani a kabinetet attól, hogy a magyar nemzeti érdek legyen az első. Magyarország marad a béke pártján, és ez így lesz minden nyomásgyakorlás ellenére – mondta a kormánypárt kommunikációs igazgatója.

A szelektív emlékezet visszaköszön Hollik mondataiban is, hiszen arról nem beszélt, hogy Soros György nem csak „baloldalhoz kötődő kezdeményezéseket, civil szervezeteket” támogatott korábban, hanem személyesen Orbán Viktort és a Fideszt, valamint a párt több vezetőjét is. A Fideszhez és köreihez ezen felül is jócskán gurultak dollárok, márkák és eurók az elmúlt évtizedekben, elég csak azt említeni, hogy a bajor CDU pártalapítványa, a Konrad Adenauer Stiftung rendszeres támogatója volt a Fidesz pártalapítványának az elmúlt évtizedekben.

via Magyar Hang

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...