fbpx

FRISS HÍREK

Másfél évvel letartóztatása után lemondott Schadl György a végrehajtói elnökségről

- Advertisement -

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának (SZTFH) közleményéből derült ki, hogy lemondott Schadl György a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöki tisztségéről, valamint vele együtt a végrehajtói kar teljes elnöksége is: Lukács Tamás alelnök, Kovássy Szabolcs elnökségi titkár, valamint Jeney Orsolya és Papp Gábor elnökségi tagok.

A 2021 novemberében letartóztatott Schadl jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A vádirat szerint Völner Pállal „korrupciós kapcsolatot alakított ki”, akinek rendszeresen 2–5 millió forintot adott – összesen legalább 83 millió forintot –, amiért az államtitkár cserébe vállalta, hogy a pozíciójából eredő befolyásával Schadl kéréseire elintéz konkrét ügyeket, például a jól jövedelmező végrehajtói kinevezéseket.

Az ügyészség szerint Schadl javaslatai alapján Völner jelezte az illetékes főosztálynak a minisztériumban, hogy kiket kellene végrehajtónak kinevezni. A minisztérium másik államtitkára, Vízkelety Marian pedig aláírta a kinevezéseket, bár a vád szerint nem tudta, hogy ilyen módon jutottak el hozzá a nevek.

Schadl a végrehajtói irodájának és otthonának széfjében tartotta azokat a pénzeket, amiket „fizetésként” adott Völnernek, hogy folyamatosan rendelkezésére álljon a különböző ügyek elintézésében. A nyomozók szerint abból a pénzből finanszírozta mindezt Schadl, amit azoktól kapott, akiket a végrehajtói pozícióba segített. Így összesen 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert. Ezeket az összegeket egyik segédjével Excel-fájlokban vezette.

Hasonló cikkünk:  A mai átlagfizetésből fele mennyiségű kenyeret tudnánk vásárolni, mint négy éve

Az SZTFH közleményében azt írja: „Fenti körülményt figyelembe véve, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar új elnökségének megválasztása érdekében a Hatóság elnöke a bírósági végrehajtásról szóló törvényben foglalt jogkörével élve intézkedett a Kar rendkívüli közgyűlésének összehívásáról”.

Schadl Györggyel és ügyének kecskeméti szálaival a KecsUP is több ízben foglalkozott, ezeket itt olvashatja:

Az ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy – beismerés esetén – Schadl Györgyöt 10, Völner Pált pedig 8 év börtönbüntetésre ítéljék, emellett 200, illetve 25 millió forint pénzbüntetést is szabjanak ki rájuk. Továbbá mindkettőjüket 10 évre tiltsák el a közügyektől, és végleges hatállyal tiltsák el őket a jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozásoktól, valamint rendeljenek el velük szemben vagyonelkobzást a jogtalan gazdagodásuk erejéig.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...