fbpx
4.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Szemereyné úgy beszél egyenesen, ahogyan azt fideszes politikus már régóta nem teszi

- Advertisement -

vélemény

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere elérkezettnek látta az időt arra, hogy egyenesen beszéljen. Na nem egy őszödi beszéd szintű nyilatkozatra kell gondolni, csupán egy napokban megosztott Facebook-bejegyzésre, mely remekül illeszkedik a kormányzati propagandához. És ami alatt valami olyan történt, amire évek óta várunk.

Ez itt az egyenes beszéd

Beszéljünk egyenesen: A pedofíliára nincs bocsánat!” – írta Facebook-posztjában Szemereyné Pataki Klaudia. Kecskemét polgármestere vélhetően azután tartotta fontosnak megszólalni, hogy az elmúlt napokban a Dalai Lámáról jelent meg videó, amikor előbb szájon puszilt egy indiai kisfiút, majd arra kérte őt, hogy „szopogassa a nyelvét”. Utóbbi nem történt meg, ám az eset komoly felzúdulást váltott ki a nyugati világban, amiért később a Dalai Láma bocsánatot is kért.

Szemereyné bizonyára nem csak a száműzött tibeti vallási vezető esete kapcsán háborodott fel annyira, hogy sok év után egyenesen beszélt. Rosszul érinthette az az eset is, amikor a Krúdy Gyula Általános Iskola egyik tanára azzal kérkedett a közösségi médiában, hogy egy 15 éves fiú diákjával folytat szerelmi viszonyt. A 39 éves férfi egyúttal azt is kijelentette, hogy ez szerinte teljesen rendben van. A rendőrség ugyanakkor nem osztotta a véleményét, pedofília megalapozott gyanújával ugyanis őrizetbe vették; állásából pedig eltávolították.

Az idei év magyar vonatkozású pedofil-botrányainak sora sajnos ezen a ponton nem ér véget, hiszen pár hete Kovács Gábor az LMP-ből még 2017-ben kilépett egykori politikusa ellen előbb 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adtak ki elfogatóparancsot, majd később a 67 éves férfit el is fogták.

Végül – bár nem 2023-as eset – Szemereyné számára ismerősen csenghet Kaleta Gábor volt magyar diplomata, Magyarország egykori perui nagykövetének ügye is. Ismert: a Külgazdasági és Külügyminisztérium Latin-Amerika és Karib-térség Főosztályán tevékenykedő, majd 2018-ban hazánk limai nagykövetségének vezetése mellett a bolíviai képviseletet is ellátó férfi számítógépén 19 ezer pedofil fényképet találtak. Kaletát előbb 2019-ben titokban felmentették a tisztségei alól, majd vádat emelt ellene a Fővárosi Főügyészség.

Ám minderre csak egy évvel később derült fény, amikor az egykori Index.hu újságírói feltárták az ügyet. A későbbi tárgyaláson Kaleta beismerte a bűnösségét, a bíróság pedig első fokon mindössze 1 év felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve 540 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére ítélte. A büntetőper természetesen hatalmas figyelmet kapott, az ítéletet sokan túl enyhének tartották. Az Országgyűlés ezért megalkotott egy „pedofilellenes” jogszabálycsomagot, melyet el is fogadtak.

És a polgármester bizonyára elítéli azt is, amikor gyermekek esnek áldozatul pedofil papoknak. Magyarországon 2015-ben robbant ki a pannonhalmi szerzetes ügye. Hogy létező probléma-e az egyházon belül, azt bizonyítja, hogy Németországban 1670, Ausztráliában 1880, Lengyelországban pedig 382 gyermekmolesztáló papot találtak eddig. Ferenc pápa, fejét nem homokba dugva, nyíltan beszél arról, hogy a Szentszék kiemelt figyelmet fordít a pedofília drámai jelenségére és minden eszközzel fel kell lépni ellene.

Hasonló cikkünk:  Gyakorolják a Gripen-pilóták, milyen, ha zavarják a rádiózásukat és a radarképet - videóval
Szemereyné olyat tett, amit előtte alig

A polgármester (vagy a sajtósai) ugyanis valamilyen indíttatásból elkezdett válaszolgatni pár kommentelő, így lapunk munkatársának hozzászólására.

Szemereyné Pataki Klaudia bár minden bizonnyal nem tudatosan, de szóba állt kollégánkkal / Forrás: Kecsup.hu

Az egyik kommentelő felvetette, hogy nem csak a pedofíliára, de a lopásra sincs bocsánat, mire a városvezető felszólította őt: „arra sincs, de ne bagatellizálják el gyermekeink védelmét!„. Ezt azonban a hozzászóló nem hagyta annyiban, felvetette, hogy a posztja csak egy álproblémát próbál bedobni a közösbe, amire természetesen hamar meg is érkezett a válasz. A polgármester megdöbbenve annyit írt, hogy ezt a kommentelő sem gondolhatja komolyan.

Újságírónk ennél kissé konkrétabb üzenetet küldött Szemereyné Pataki Klaudiának, melyben felvetette, hogy a Kaleta-ügy során a polgármester miért nem ragaszkodott ennyire az egyenes beszédhez, nem kínos és szégyenteljes-e az, hogy a Fidesz előbb miért mosdatott egy pedofilt, majd miért nem hullottak fejek azért, hogy az állam éveken keresztül egy pedofilt foglalkoztatott, aki bármilyen átvilágításon sikerrel titkolhatta szexuális irányultságát? Vagy hogy tovább menjünk: a magyar adófizetők az adójukból éveken át eltartottak valakit, aki a legnagyobb veszélyt jelenti a gyermekeikre.

Valóban. Bírósági ítéleteket akkor sem áll módunkban befolyásolni.” – válaszolta a felvetésre Szemereyné. Csakhogy az őszinte és jószándékú városvezető arról megfeledkezik, hogy ha valakinek/valakiknek, akkor bizony a kormánynak és az országgyűlésnek közvetetten van lehetősége befolyásolni az ítéleteket. Kinek másnak van ugyanis eszköz a kezében arra, hogy a törvényeket felülírja?

A politikusoknak nem kellene kampányeszközzé tenni a gyerekeket 

Persze amennyiben a kormány úgy döntene, hogy valóban „zéró toleranciát” hirdet a pedofíliára, akkor bizony Szemereyné Pataki Klaudia és több más politikus is komoly bajba kerülne. Kecskemét polgármestere ugyanis korábban előszeretettel pózolt gyerekekkel, használta fel őket marketing eszközként a politikai kampányai során, amiről több cikkünkben is írtunk.

A politikai pedofília hazánkban nem büntetendő, így a politikusok nyugodtan hátradőlhetnek, hogy ők bizony nem követnek el semmi rosszat, amikor egyszerű díszletként tekintenek a gyerekekre. Márpedig ez komoly veszéllyel lehet a legkisebbek fejlődésére, amire korábban számos civil szervezet hívta fel a figyelmet. Többek között a Hintaló Gyermekjogi Alapítvány, akik szerint minden olyan esemény, amelyen egy gyerek egy politikussal találkozik és ott fotó is készül, kampányeseménynek minősül. Miután az alapítvány is tapasztalta, hogy politikusok gyakran fotózkodnak 18 éven aluliakkal, sőt gyakran 14 éven aluliakkal, ezért készítettek egy útmutatót és egy irányelvet, amely harmóniában van a hatályos jogszabályokkal és a választási törvénnyel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...