fbpx

FRISS HÍREK

7 százalékkal csökkent a reálkereset a tavalyihoz képest – derül ki a KSH adataiból

- Advertisement -

Az infláció mértéke nagyobb, mint a bérek emelkedése, így kevesebbet érnek a fizetések, mint egy éve.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) beszámolója szerint 577 900 forint volt a teljes munkaidőben dolgozók bruttó átlagkeresete idén márciusban, 16,6 százalékkal több, mint egy éve. A nettó átlagkereset 384 300 forintra nőtt.

A medián kereset – vagyis az összeg, amelynél az emberek fele többet, fele kevesebbet keres – nettója 305 900 forint volt, 15,7 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt. Mivel eközben 25,2 százalékos volt az infláció, a fizetések nem tudták megtartani az értéküket: a reálkereset 6,9 százalékkal csökkent.

A pénzügyben és biztosításban dolgozóknál 1 millió 32 ezer forint volt az átlag. A legrosszabbul a szociális ellátás fizet, ott 303 ezres a havi bruttó átlagkereset.

Hasonló cikkünk:  Ipsos-kutatás: Egyre jobban elterjednek az elitellenes érzelmek

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...