fbpx
23 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

A Szövetség Matolcsyról: Központi Bizottság dönt, melyik pártkatonát tüntetik ki

A közgyűlést követően sajtótájékoztatót tartott Lejer Zoltán önkormányzati képviselő a Szövetség a Hírös Városért Egyesület tagjainak képviseletében Kecskemét főterén. Elmondta, az ellenzék nem ért egyet Matolcsy György jegybankelnök díszpolgárrá avatásával.

Egy korábbi cikkben megírtuk, hogy a kecskeméti Fidesz-frakció Kecskemét díszpolgárává tenné Matolcsy Györgyöt. A javaslat mellett leginkább a városba hozott egyetemmel érveltek. A mai közgyűlés zárt ülésén a kormánypárti képviselők megszavazták a döntést. Matolcsy jegybankelnök a város díszpolgára lesz.

“A Szövetség a Hírös Városért Egyesület nem támogatta ezt a jelölést  – nyilatkozta Lejer – és elfogadhatatlannak tartja azt, hogy egy regnáló jegybankelnöknek ilyen címet adományoznak. Attól függetlenül, hogy Kecskemét város szülötte.”

A szövetségi frakciónak volt más jelöltje, de a képviselő nem nyilatkozott a zárt ülésen elhangzó vitáról és a jelöltek névsoráról.

Hasonló cikkünk:  Parkgondozási, köztisztasági és útfenntartási feladatokhoz lecserélik a régi gépparkot 

“Az alapítvány tevékenysége a városban pozitív”, de érve szerint ez az értékteremtés a Magyar Nemzeti Bank alapítványának pénzén, és “nem Matolcsy magánvagyonából” történik.

Hasonló cikkünk:  Azt beszélik - ellenzéki képviselők ne kérdezősködjenek a kecskeméti közgyűlésben

“Egyértelműen politikai döntésnek érezzük, ami visszaidézi azt, ahogy a Központi Bizottságok döntik el, melyik pártkatonájukat milyen címmel tüntetik ki. Kecskemét ennél többet érdemel. Ezt nem tudjuk elfogadni és nem támogatjuk.”

Hozzátette, a díszpolgári cím posztumusz jelöltjéről egységesen hoztak döntést a kormánypárti képviselőkkel.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...