fbpx

FRISS HÍREK

A Szövetség Matolcsyról: Központi Bizottság dönt, melyik pártkatonát tüntetik ki

- Advertisement -

A közgyűlést követően sajtótájékoztatót tartott Lejer Zoltán önkormányzati képviselő a Szövetség a Hírös Városért Egyesület tagjainak képviseletében Kecskemét főterén. Elmondta, az ellenzék nem ért egyet Matolcsy György jegybankelnök díszpolgárrá avatásával.

Egy korábbi cikkben megírtuk, hogy a kecskeméti Fidesz-frakció Kecskemét díszpolgárává tenné Matolcsy Györgyöt. A javaslat mellett leginkább a városba hozott egyetemmel érveltek. A mai közgyűlés zárt ülésén a kormánypárti képviselők megszavazták a döntést. Matolcsy jegybankelnök a város díszpolgára lesz.

“A Szövetség a Hírös Városért Egyesület nem támogatta ezt a jelölést  – nyilatkozta Lejer – és elfogadhatatlannak tartja azt, hogy egy regnáló jegybankelnöknek ilyen címet adományoznak. Attól függetlenül, hogy Kecskemét város szülötte.”

A szövetségi frakciónak volt más jelöltje, de a képviselő nem nyilatkozott a zárt ülésen elhangzó vitáról és a jelöltek névsoráról.

Hasonló cikkünk:  Kegyelmi ügy, cenzúra és elhallgatás, fóliázás - ezek kerültek elő az ellenzék pénteki tüntetésén

“Az alapítvány tevékenysége a városban pozitív”, de érve szerint ez az értékteremtés a Magyar Nemzeti Bank alapítványának pénzén, és “nem Matolcsy magánvagyonából” történik.

“Egyértelműen politikai döntésnek érezzük, ami visszaidézi azt, ahogy a Központi Bizottságok döntik el, melyik pártkatonájukat milyen címmel tüntetik ki. Kecskemét ennél többet érdemel. Ezt nem tudjuk elfogadni és nem támogatjuk.”

Hozzátette, a díszpolgári cím posztumusz jelöltjéről egységesen hoztak döntést a kormánypárti képviselőkkel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...