fbpx
21.9 C
Kecskemét
2023. szeptember 25., hétfő

FRISS HÍREK

Akciózott a Fidelitas: eurókötegekkel tömött táskával várták az Európai Parlament delegációját

A Fidelitas aktivistái eurókötegekkel megtömött táskával várták az Európai Parlament uniós pénzek felhasználását vizsgáló delegációját hétfőn.

Ezzel Eva Kaili, volt EP-alelnök korrupciós ügyére utaltak. A több százezer eurónyi kenőpénz egy részét táskákban és egy bőröndben rejtegette a botrány miatt lemondó Kaili és a férje. Fel is matricázták a fidelitasosok Kaili képével a bőröndöket.

Az akcióról szóló beszámolójukban azt írták, hogy „elvileg vizsgálódni jöttek, de már a bizottság személyi összetétele is borítékolja, hogy az ítélettel a kezükben érkeztek a budapesti kiruccanásukra. Mindeközben Brüsszelben az Európai Unió történetének legnagyobb korrupciós botránya zajlik, amiről persze ugyanezek a képviselők mélyen hallgatnak”.

A delegáció három napig lesz Magyarországon, hogy az uniós költségvetés védelméről és a jogállamisági feltételességi mechanizmusról szóló ügyekről tájékozódjanak. Meg akarják vizsgálni a helyreállítási és ellenálló képességi alap magyarországi működtetésére kialakított folyamatokat és ellenőrzési módját is. Találkoznak majd kormánytagokkal, a felfüggesztett uniós forrásokról szóló tárgyalásokat vezető Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel és Bóka Jánossal, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkárával is.

Hasonló cikkünk:  Vajon miért olyan különleges a matcha tea?

Az uniós pénzügyekben érintett magyar parlamenti bizottságok ellenzéki tagjaival nem találkoznak. Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke elmondta, hogy a négy találkozóra csak a bizottságok elnökeit hívták meg, sem ellenzéki, sem pedig kormánypárti tagok nem lesznek jelen ezeken. Bánki szerint ez a delegáció kérése volt. Róna Péter, a DK EP-képviselője viszont azt mondta, hogy eredetileg az ellenzéki képviselők is kaptak meghívót, de végül csak a kormánypárti elnökökkel találkozik a vizsgáló delegáció.

Hasonló cikkünk:  A rezsivédelmi alapból újabb elvonást rendelt el a kormány

via Telex

Hirdetés

Felkapottak

Kerékpárral tekert esküvőjére az ifjú pár Kecskeméten, éppen az autómentes napon

A kecskeméti Juhász Imre és Juhász Eliza mindketten imádnak bringázni, így nem is volt kérdés számukra, hogy menyasszonyi autó...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...