fbpx

FRISS HÍREK

Az átlagfogyasztás felett a tőzsdei ár ötszörösét fizeti a fogyasztó

- Advertisement -

Az RTL Híradó című műsorában hangzott el, hogy kétéves mélypontjára zuhant a gáz ára múlt pénteken az irányadó holland energiatőzsdén. Jelenleg visszafogott a kereslet, mert az enyhe tél miatt hatvanhét százalékon áll az uniós tárolók töltöttsége. Mindezeken felül a forint erősödése is hozzájárul ahhoz, hogy csak száz forint egy köbméter gáz.

Weinhardt Attila, a Portfolio.hu elemzője szerint az MVM nagyjából nullszaldós lenne, ha a száz forint körüli gázár maradna mostantól sok hónapon keresztül. Ugyanis a magyar lakossági fogyasztók a központilag kalkulált, úgynevezett „átlagfogyasztás” alatt 66 forintot, átlagfogyasztás fölött viszont 588 forintot fizetnek a gáz köbméteréért.

Az elemző szerint nem kellene a költségvetésből kipótolni a menetközben generálódó veszteségeket. A Portfolio.hu úgy számol, hogy a kormány néhány hónap múlva vissza is állíthatná az eredeti, korlátozások nélküli rezsicsökkentést. Már persze, ha a költségvetés állapota ezt lehetővé tenné.

Hasonló cikkünk:  Egyházak és egyetemi alapítványok sorra jelentik be igényeiket állami iskolákra

Varga Mihály pénzügyminiszter egy sajtótájékoztatón újságírói kérdésre elmondta:

„A kormány azt a vállalását a jövőben is tartani fogja, hogy az átlagfogyasztás szintjéig a családokat rezsivédelemben részesíti, ebben nincsen változás.”

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...