fbpx

FRISS HÍREK

Az egyéni vállalkozók is rendelkezhetnek adójuk 1%-áról!

- Advertisement -

Az egyéni vállalkozók ugyanúgy rendelkezhetnek az adójuk 1%-áról, mint az adózók más kategóriái. Az adóév vége előtti utolsó munkanapjáig van lehetőségük megadni, hogy mely civil szervezetek részesüljenek az adójuk 1%-ából.

Az adóév a naptári év, tehát az adóév vége december 31. A rendelkezési lehetőséget általában az év végéig kell megtartani, de az adott évben történt rendelkezésekhez általában későbbi időpontig van lehetőség a bevallási és adóelőleg-fizetési határidők miatt.

Az egyéni vállalkozók február 25-ig vallhatták be és fizethették meg az adójukat. Fontos tudnivaló, hogy ha valaki elfelejtett rendelkezni az adója egy százalékáról, akkor azt május 20-ig megteheti – akkor is, ha egyébként egyéni vállalkozóként az adóbevallása határideje három hónappal korábban, február 25-én járt le.

Az adózóknak be kell nyújtaniuk az adóbevallásukat az illetékes adóhatóságnak, és ebben az adóbevallásban kell jelezniük, hogy mely civil szervezeteket kívánják támogatni az adójuk 1%-ával. Fontos, hogy az adózók időben és helyesen nyújtsák be az adóbevallásukat, hogy az adóhatóság tudomást szerezzen a rendelkezésről.

Hasonló cikkünk:  Nem segítenek tovább a cseh rendőrök a szerb–magyar határon, mert már kevés a migráns

Fontos megjegyezni, hogy az adózóknak évente újra kell rendelkezniük az adójuk 1%-áról. Tehát az előző évben támogatott civil szervezetekre vonatkozó rendelkezést minden évben újra kell megtartani. A rendelkezési lehetőséget tehát minden évben felül kell vizsgálni és frissíteni kell a szükséges adóbevallásban.

Ezt érdemes időben megtenni, hogy a rendelkezett összeg az adott civil szervezetekhez juthasson el.

2023-ban kiadónk, az Áramlat Alapítvány is jogosult az 1%-os SZJA felajánlások fogadására. Amennyiben úgy érzi, hogy ezzel a kis lépéssel tudja támogatni Kecskemét nyilvánosságának fejlődését, kérjük, az adóbevallásában jelölje meg szervezetünket:
Áramlat Alapítvány
Adószám: 19235743-1-03

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...