fbpx

FRISS HÍREK

Ellenzéki javaslat: Legyen ingyenes a parkolás a szabadidőközpontnál

- Advertisement -

Kopping Rita, egyéni önkormányzati képviselő (Szövetség, Széchenyiváros 4. vk.) és egyben a közgyűlés pénzügyi bizottságának alelnöke posztiolta közösségi oldalán, hogy a grémium legutóbbi ülésén meghallgatták a gazdasági társaságok tavalyi beszámolóit. Mint írja, ekkor kérdezte meg a Hírös Sport Kft. viszonylag új vezetőjét Bogasov Istvánt, hogy milyen árbevételt remélnek attól, hogy a dombnál fizetőssé tették az új parkolókat. Kopping Rita azt írja, nem nyugodott meg, mert azt a választ kapta, hogy ebből számottevő bevételt nem remélnek.

Az ellenzéki képviselő arról tájékoztatta a közvéleményt és később hírportárulnkat is megkeresésre, hogy állítólag a dombhoz érkezők kérték, hogy legyen fizetős itt a parkolás, mert a szemközti házak lakói parkoltak itt, nekik pedig nem jutott hely. Kopping Rita szerint ebből lesz az, hogy akik nem akarnak fizetni a parkolásért és a szabadidőközponthoz érkeznek, azok átmennek valamelyik közeli utcába parkolni, ahol nem kell ezért fizetni. Szerinte elindult valamikor egy folyamat azzal, hogy lakóközösségek úgy akarták kiszorítani utcáikból az ott parkolókat, hogy kérték, hogy legyen fizetős saját utcájuk. A KecsUP-nak elmondta, hogy egyáltalán nem támogatja ezt a folyamatot, és jó is lenne ezt megállítani. Kopping Rita hozzátette, hogy a pénzügyi bizottság ülésén nem konkrétan a parkolás volt a téma, így nem is döntöttek semmiről ezzel kapcsolatban. Azonban meg fogja keresni az ellenzék annak a lehetőségét, hogy ez a téma napirendre kerüljön, és reményeik szerint ingyenes legyen a parkolás a dombnál kialakított új parkolókban.

Hasonló cikkünk:  Tegyünk együtt a gyermekekért! – Drámai helyzetben a gyermekvédelem

Most ugyan az időjárás nem kedvez annak, hogy tömegek menjenek a dombhoz, de a képviselő szerint nem csak most, máskor is sok üres hely van a parkolóban. Ahogy fogalmazott Facebook posztjában: „a Nyíri úton, több millió forintért, a parkolók kialakítása és most teljesen üresen áll. Kinek jó ez?”

A dombnál lévő parkolókban hétfőtől vasárnapig 8:00 és 18:00 között fizetni kell a parkolásért. A tarifa 50 forint/15 perc vagy 1000 forint/nap.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...