fbpx
23 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

Hétvégén a Nyíri erdőben és Lakitelek-Tőserdőn „Muzsikál az erdő”

„Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2023-ban megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli. Fennállása alatt a fő célja nem változott: az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit.

A térségben tizedik alkalommal szervezik meg az eseményt: május 20-án a Nyíri erdőben, 21-én pedig Lakitelek – Tőserdőn. Az évszázados kocsányos tölgyek, magyar kőrisek, szilfák különleges helyszínt biztosítanak majd az erdei sétáknak. A látogatók érkezhetnek kerékpárral és gyalogosan is.

Május 20-án a Nyíri erdőben, a Vackor Vár Erdei Iskola területén „Muzsikál az erdő”. A gyerekeket kézműves- és sportfoglalkozások, akvarellfestés, a Ciróka bábszínház, a Kecskeméti Vadaskert interaktív állatbemutatója várja. Látható lesz a „Muzsikál az erdő” 2022-es Fotó- és gyerekrajz pályázatának, valamint a Baja környéki természetfotósok képeinek kiállítása is.

Fellép majd a Kodály Zoltán Iskola Aurin Leánykara, az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola fúvós zenekara, a Mátyás Király Citerazenekar, Szilágyi Áron, a Kecskemét Táncegyüttes. Először lép fel ezen a rendezvényen Szirtes Edina Mókus improvizatív hegedűmuzsikájával. A duókoncert másik résztvevője Jammal, a koncert címe: „Csillagom”.

Madácsi Sándor erdészetvezető és Szabó Lajos Prima díjas erdőmérnök vezetésével erdei élményséta lesz, ami az erdő szerepe a fenntarthatóságra nevelésben témáról szól majd.

Hasonló cikkünk:  Anna Karenina története elevenedik fel Kecskeméten az Újvidéki Színház fesztiváldíjas előadásában

Május 21-én a Holt-Tisza partján kézműves foglalkozások, fafaragás, akvarellfestés, gyermekkoncert várja a gyerekeket és a családokat. Itt hirdetik ki a „Muzsikál az erdő” 2023-as Gyermekrajz Pályázatának eredményeit, a legjobb alkotásokból készült kiállítás pedig egész nap megtekinthető lesz. Kora délután a Lóca Együttes interaktív családi koncertjét élvezhetik, akik kilátogatnak a programokra.

Hasonló cikkünk:  Helyreállítják a Péteri-tó medrét

Az erdei koncertet a Kecskeméti Kodály Iskola Csiribiri Kórusa kezdi, majd a délután folyamán fellép a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar vonós négyese trombita szólistáival, a lakitelekiek kedvence, a Kösöntyű Néptánccsoport. Az erdei koncertek sora a Brass On the Road fiatal, tehetséges fúvószenekari formációval zárul.

A szervezők arra bíztatják a sportolni vágyókat, hogy szervezett kerékpártúrával érkezzenek a helyszínre. A kicsik és nagyok pedig együtt indulhatnak a természetvédelmi értékek felfedezésére.

A program felhívásában írják, hogy „a jelenlegi lelket, kitartást próbáló időkben testi-lelki egyensúlyunk megőrzésére, a közösségi élet fenntartására nagyobb szükségünk van, mit valaha. Éljük át a közösségi életet természeti, zenei értékeinkkel, aktív családi élményprogramokkal. Ünnepeljük a tavaszt! Erre kiváló lehetőséget kínál a „Muzsikál az erdő”! Hangolódjunk rá az erdő természetes ritmusára! Forduljunk a fenntartható életmóderdő felé az erdő és a zene segítségével!”

Információk és a programok a muzsikalazerdo.hu oldalon érhetőek el.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...