fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Hogyan érdemes a horgász sátrak között választani?

- Advertisement -

A horgász sátrak kényelme, védelme és rendelkezésre állása aranyat érhet a vízparton. Különösen akkor, amikor fáradtak vagyunk, amikor zordra fordul az időjárás, vagy több napon át tartó túrán veszünk részt.

Ennek megfelelően gyűjtöttük össze a cikkben azokat a szempontokat és tényezőket, amelyekre fokozottan érdemes odafigyelni a beszerzésnél. Lássuk is tehát, mi minden segítheti iránytűként a választást.

Kétségtelenül ez a legfontosabb szempont

Gyakorlatilag minden mást felülír annak a fontossága, hogy méret szempontjából rendben legyen a választott modell. A méretezés legjobb fokmérője pedig annak a figyelembevétele, hogy szám szerint hány ágynak kell majd elférnie a szerkezet alatt.

Úgyhogy mindenekelőtt ezt tanácsos megnézni például a Damil.hu horgász sátrak menüpontjában is. Jó kiindulópont mindehhez, hogy általában hányad magunkkal szoktunk elindulni egy-egy kalandra.

Persze számolni kell azzal is, hogy ideális esetben a sátor nemcsak egy-egy ágynak biztosít menedéket, El kell férnie alatt a felszerelésnek, a ruháknak, a személyes holmiknak és az élelmiszernek is. Így akkor sem áznak el a dolgaink, ha kifogunk egy csapadékos időszakot.

Technikai paraméterek szempontjából mit lehet elvárni a horgász sátrak esetében?

Elsőként azt, hogy a felállítás ne vegyen igénybe több időt a kelleténél. Horgászatra megyünk, nem építkezésre, tehát a sátorállítás legyen meg gyorsan, problémamentesen, minél egyszerűbben.

Hasonló cikkünk:  Szerszámosdobozok, a mindent elrejtő kincsesládák

A minőség és megbízhatóság fokmérőjének számít a kiszemelt sátrak anyaga. Vagyis jogos elvárással ér fel, hogy a szerkezet tartósan ellenálljon a víznek, napsütésnek, szélnek, hidegnek és melegnek. 

Még jobb, ha az anyagok minőségén túl az illesztések megfelelően vannak megerősítve, a szerkezet alja pedig vízálló. Ezáltal védve lehetünk a talaj felől érkező nedvességgel, illetve az erőteljes széllökésekkel szemben is.

Ami még szintén segíthet a beszerzéskor

Jobban megéri hosszabb távon gondolkodni és beruházni olyan két- vagy hárombordás ívelt szerkezetbe, ami a tetején egy strapabíró merevítést kap. Így akár viharos szélben sem kell majd aggódni a strapabírás miatt.

Hozzáadott értékkel bírhat az olyan praktikus megoldások rendelkezésre állása is, aminek a szerkezetre erősített árnyékolón két bottartó, vagy a sátor mennyezetén kialakított horog. Előbbi a horgászbotok, utóbbi a lámpa elhelyezését vagy tárolását segítheti.

Még az aljzat szerkezetére javasolt külön figyelmet fordítani. Annál is inkább, mivel nemcsak az esővízzel szemben kell ellenállónak lennie, hanem a rágcsálókat is ki kellene zárnia a közelünkből.

Ennek megfelelően a cipzáros, rétegelt szerkezetű termékek jelenthetnek igazán nyerő választást. Egyrészt a kényelem, másrészt a tartósság szempontjából.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...