fbpx
24.5 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Íme néhány tipp az edzőtermének a karbantartásához

Bár az egyszerű testsúlyos gyakorlatokkal is nagyszerűen formába lehet lendülni, de az emberek általában azért csatlakoznak az Ön edzőterméhez, mert komolyabb berendezéseket is szeretnének használni.

Ha azonban ezek nem működnek megfelelően, nemcsak a tagokat veszítheti el, hanem az alkalmazottak is demoralizálódhatnak, a költségek növekedhetnek, és felelősségi problémák merülhetnek fel.

Ahhoz tehát, hogy egy minőségi és jövedelmező edzőtermet üzemeltethessen, megfelelően karban kell tartania a Mánia Fitness-től vásárolt edzőtermi felszereléseit. Az alábbiakban pedig ehhez osztunk meg néhány tippet és javaslatot.

Tesztelje a terem relatív páratartalmát és hőmérsékletét!

A legtöbb edzőtermi felszerelés kézikönyvében meg van szabva egy ideális relatív páratartalom és hőmérséklet-tartomány, amelyben érdemes őket tartani. Abban az esetben viszont, ha ez Önnél az előírtnál magasabb vagy alacsonyabb, akkor a berendezés állapota is a megszokottnál gyorsabban romolhat, ami komoly költségekkel jár együtt.

Tartsa távol a tisztítóspray-ket a kardiogépektől!

Az edzőterem tisztán tartása és a higiénia fenntartása fontos a tagok elégedettségének megőrzése, illetve a különféle fertőzések elkerülése érdekében. Így nagy jelentősége van annak, hogy minden berendezés rendszeresen át legyen törölve törlőkendővel, és átfújva tisztítóspray-vel. Az utóbbinak a használatát azonban fontos, hogy a kardiógépek esetében mellőzze, mivel ezeknek az eszközöknek az elektronikája rendkívül sérülékeny. 

Hasonló cikkünk:  A győri közélet már-már egy szatírához kezd hasonlítani

Rendszeresen ellenőrizze a felszerelések állapotát!

Tartson minden nap ugyanabban az időpontban ütemezett bejárást az egész edzőteremben, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a berendezések megfelelő állapotban vannak-e! Főként arra figyeljen, hogy vannak-e törött alkatrészek, meglazult csatlakozások, kikopott kábelek vagy mennyire látványos egy eszközön a kopás.

Hasonló cikkünk:  Az energiaügyi miniszter bejelentése miatt lehet, hogy soha nem térülnek meg a régebben telepített napelemrendszerek

Bár egyébként ezek a problémák elkerülhetőek, ha Ön kiemelt figyelmet fordít az alkatrészek cseréjére és a rendszeres szervizelésre. A kellő gyakorisággal szervizelt géppark ugyanis meghálálja majd a karbantartást, és sokáig szolgálja a termébe járó vendégeket. 

Az, hogy ez milyen gyakorisággal történjen meg, leginkább a gyártó által megadott szervizelési intervallumokról szóló útmutató határozza meg, amelyet minden esetben mellékelnek a megvásárolt termékekhez. De ettől természetesen el lehet térni, és gyakrabban cserélni bizonyos alkatrészeket, mivel nem minden terem felhasználói köre és létszámának nagysága ugyanakkora.

Kérje a Mánia Fitness csapatának segítségét a szervizeléshez!

A Mánia Fitness csapata rendkívül képzett szakemberekből áll, akiknek már nagy tapasztalata van a jelentősebb márkák szervizelésében. Így garantáltan könnyen és problémamentesen tudják majd lebonyolítani a berendezések karbantartását. Ezáltal nem lesz szükség hosszabb idejű leállásra a termében.

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...