fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Lehet-e továbbra is a KTE vezetőedzője Szabó István az NB-I-ben?

- Advertisement -

A Sport24 járt annak utána az MLSZ-nél, hogy nyártól mi vár a kecskeméti futballvarázslóra, Szabó Istvánra. Pro licences végzettség híján továbbra is lehet-e vezetőedző az NB I-ben, pláne az Európa Konferencia Ligában? Mivel, ha matematikailag még nem is, de már szinte biztos a kecskeméti bajnoki ezüst, ergo a nemzetközi kupaindulás.

Szinte biztos, hogy a tavaly még NB II-es KTE az NB I-es bajnoki tabella 2. helyén zárja az évet, és az Európa Konferencia Ligában indulhat, miután a Kecskeméti TE az OTP Bank Liga 31. fordulójában 2-0-ra verte a Ferencvárost, a Paks pedig 6-1-re kikapott Mezőkövesden.

Szabó egy nyilatkozatban elmondta, hogy 2011-ben jelentkezett a Pro licences tanfolyamra, de mivel tökéletes felvételije ellenére nem vették fel, „egy kicsit megcsömörlött”, és azóta nem is jelentkezett. Emiatt hiányzik az MLSZ-szabályzatban az NB I-es vezetőedzőséghez előírt végzettsége. Ennek okán főképp azért adhat utasítást az oldalvonal mellől, nyilatkozhat hivatalosan is vezetőedzői minőségében, mert feljuttatta a KTE-t a másodosztályból.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője közölte, hogy „Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője folytathatja a munkáját vezetőedzőként a magyar élvonalban, a jelenleg érvényes szabályozás szerint ugyanis az NB-II-ből NB-I be felkerüléskor a vezetőedzőre a soron következő tanfolyam sikeres elvégzéséig úgy kell tekinteni, mintha meglenne a szükséges végzettsége.”

Vagyis ha Szabó továbbra is NB I-es vezetőedző szeretne maradni, jelentkeznie kell az MLSZ következő Pro licences tanfolyamára és fel is kell vegyék. Sipos hozzátette, hogy „az UEFA Konferencia Ligában szerepléskor az UEFA szabályai az érvényesek, mely szerint kötelező az UEFA Pro licenc megléte”. Azaz Szabó István az EKL-ben már nem ülhet vezetőedzőként a Kecskemét kispadján, legalábbis hivatalos formában semmiképp.

Hasonló cikkünk:  Betegtájékoztatókat készítettek kecskeméti háziorvosok az otthon is ellátható egészségügyi problémákról

A lap rákérdezett arra is, hogy rákényszerülhet-e a KTE vezetése arra a kiskapura, miszerint „fantom vezetőedzőt” szerződtet, vagyis olyan szakembert bíz meg, akinek nincs meg a szükséges végzettsége. Konkrét válasz nem érkezett:

„Tudomásunk szerint a Kecskemét ismeri az idevonatkozó szabályokat, és ennek megfelelően készül a helyzet kezelésére” – közölte a szóvivő.

A KTE-t is megkeresték, ahonnan ugyanaz volt a válasz: „Készülünk a helyzet kezelésére”.

Közben az nb1.hu megírta, hogy a KTE közleményt adott ki arról, hogy kérték az újpestieket, nyissanak meg újabb vendégszektorokat az ÚjpestKecskemét bajnokira:

„Szerdán már sejthető volt, hogy a vasárnapi, Újpest FC elleni bajnoki mérkőzésre meg fog telni az előzetesen megnyitott C1-es vendégszektor a Szusza Ferenc Stadionban. Az Újpest FC maximálisan partnerként állt kérésünkhöz, hogy további szektorok kerüljenek megnyitásra, így újabb 435 jegy megvásárlására van lehetősége drukkereinknek, ezt ezúton is köszönjük a hazai klubnak.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...