fbpx
4.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Mi ez az 1%, miért fontos erről rendelkezni, miért ne hagyjuk az államnál

- Advertisement -

Az 1%-os rendszer lényege, hogy az adózók a személyi jövedelemadójuk 1%-áról rendelkezhetnek, hogy mely civil szervezetek vagy egyházak részesüljenek ebből az összegből. Az adózók szabadon választhatják ki, hogy melyik szervezetet támogatják, és az adóhatóság által elkülönített összeget az adott szervezet részére utalják át.

Ez az 1%-os rendszer fontos szerepet tölt be a társadalmi támogatásban és a civil szervezetek támogatásában. Sok civil szervezet, egyház vagy közhasznú szervezet a befolyó adományok nélkül nem lenne képes fennmaradni, és tevékenységét ellátni. Az adózók által felajánlható 1%-os adóösszeg jelentős segítséget jelenthet ezeknek a szervezeteknek a működéséhez, programjaik szervezéséhez, és szociális, egészségügyi vagy kulturális tevékenységeik támogatásához.

Fontos megjegyezni, hogy az 1%-os rendszerben való részvétel teljesen önkéntes, és az adózók dönthetnek arról, hogy kiemelt fontosságúnak tartott civil szervezeteket támogatnak-e. Az adózók maguk határozhatják meg, melyik szervezetet szeretnék támogatni, és az általuk befizetett adó 1%-át az adott szervezet részére utalják.

Hasonló cikkünk:  Lánczi Tamás: nem érti a demokráciát, aki fél a Szuverenitásvédelmi Hivataltól

Amennyiben az adózó nem rendelkezik az adó 1%-áról, az államnál marad, és a költségvetés általános bevételeként szolgál. Ezért sokan úgy döntenek, hogy inkább felajánlják az 1%-os adójukat egy számukra fontosnak tartott szervezetnek, hiszen így közvetlenül járulhatnak hozzá egy adott ügy támogatásához.

Reméljük, ezek az információk segítenek megérteni az adó 1%-ának fontosságát és az arról történő rendelkezés jelentőségét.

A NAV weboldalán elérhető a jogosult szervezetek teljes listája, ha még nem döntött akkor nézzen szét ott, vagy támogassa a KecsUP-ot!

2023-ban kiadónk, az Áramlat Alapítvány is jogosult az 1%-os SZJA felajánlások fogadására. Amennyiben úgy érzi, hogy ezzel a kis lépéssel tudja támogatni Kecskemét nyilvánosságának fejlődését, kérjük, az adóbevallásában jelölje meg szervezetünket:
Áramlat Alapítvány
Adószám: 19235743-1-03

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...