fbpx

FRISS HÍREK

Nevető szmájlival és feljelentéssel folytatódik a fák nélküli lombkoronasétány sztorija

- Advertisement -

„Szabályos volt a nyírmártonfalvai lombkorona sétány uniós támogatásának felhasználása?” – kérdezte Vadai Ágnes, a Demokratikus koalíció országgyűlési képviselője Polt Péter legfőbb ügyésztől. A Hajdú-Bihar megyei Nyírmártonfalván 60 millió forint uniós támogatással épült lombkorona sétányról van szó, ami körül nincs fa, amit nézni lehetne róla, mivel tarra vágták azt.

Filemon Mihály, a község polgármestere az uniós döntéshozókat hibáztatta, mondván, későn bírálták el a már 2017-ben beadott pályázatot, közben pedig az erdő vágásérett lett. A polgármester hozzátette: a beruházásnak nem volt feltétele, hogy erdő is legyen a lombkoronasétány körül.

A parlament honlapján tették közzé Polt Péter írásbeli válaszát. E szerint a legfőbb ügyész Vadai kérdését tartalmilag feljelentésként értékelte, és azt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságának továbbította. A feljelentés elbírálásának eredményéről a nyomozó hatóság ad majd tájékoztatást.

Ezzel párhuzamosan a településvezető telefonon vonta kérdőre, majd az irodájába hívatta azt a szociális gondozóként, közmunkásként dolgozó nőt, aki egy nevetős szmájlival reagált a Facebookon egy ismerőse képére, amin az elhíresült objektum volt látható. A nő úgy érezte, hogy a polgármester kirúgással fenyegeti, ezért felvételt is készített a beszélgetésekről. A polgármester nem akart nyilatkozni az ügyről, majd azt mondta: belső vizsgálat indult a nő ellen, mert nem jól dolgozik.

Hasonló cikkünk:  Júniusban indul az otthonfelújítási program, alapanyag van elég, szakember már kevésbé

A nő ismerősei is meglátogatták húsvétkor a „turistalátványosságot”, és erről képeket is posztoltak a Facebookon. A képet a nő is viccesnek találta, ezért egy nevetős szmájlit nyomott rá. Ezután húsvét vasárnap este felhívta őt a polgármester. A nő felvételt készített a beszélgetésről. Ezen a polgármester azt mondja neki: „Le kéne venni a röhögős fejet.” A polgármester ezután azt mondja a nőnek, hogy kedden menjen be az irodába, és „egy picit gondolkozzál, jó, hogy mit csinálsz.”

A keddi beszélgetést is rögzíteni akarta a nő, mivel fenyegetve érezte magát, azonban a polgármester követelte, hogy tegye a telefonját az asztalra. Mikor a nő ezt többször is megtagadta, a polgármester azt mondta: mindent megbeszéltek, és küldeni fogja a papírokat.

A nő azt gondolta, a polgármester a felmondásáról beszél, viszont azóta sem kapott ilyen papírokat. Az esetről készült hangfelvételeket először Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hozta nyilvánosságra.

Filemon Mihály nem akart nyilatkozni az RTL-nek, mert belső vizsgálat folyik. Ez elmondása szerint azért indult, mert a nő nem látja el jól a munkáját. Azt ígérte, hogy ha a vizsgálatnak vége, tájékoztatni fogják a közvéleményt.

via 24.hu/Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...