fbpx
12.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Parkgondozási, köztisztasági és útfenntartási feladatokhoz lecserélik a régi gépparkot 

- Advertisement -

A parkgondozási, köztisztasági és útfenntartási feladatok ellátásához lecserélik a régi gépparkot és ez év végén és jövőre újat állítanak munkába Kecskeméten, összesen nettó 800 millió forint + ÁFA értékben, amiről ma tárgyalt a város képviselő testülete.

Beszerzésre kerülnek kotró rakodógépek, útkarbantartó gépek, traktorok, forgó-kotrógépek, gréderek, kefés seprőgépek, billenőplatósok, teherautók, gyommentesítők és egy darab önjáró festőgép is. Utóbbira azért van szükség, mert a megnövekedett forgalom miatt évente lenne szükség a burkolt utakra felfestett jelzések megújítására – ismertette Boros Gábor, a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője a kihívásokkal teli városüzemeltetést a város közgyűlése előtt. Hatékonyabb feladatellátást, korszerűbb és környezetvédelmi szempontból kisebb emissziójú munkavégzést igért. Voltak olyan gépek, amik öregségük miatt több kárt okoztak, mint hasznot hoztak – tette hozzá.

Boros beszélt a galambszar okozta visszatérő problémáról, aminek az eltakarítását egy speciális mosóberendezéssel ellátott autóval oldanák meg. A kihívások között kiemelte a földutak áldatlan állapotát, amiről a KecsUP-on többször itt és itt és itt is cikkeztünk. Ha nem is végleges, de valamelyest megoldást nyújtana már az is, ha el tudnák vezetni a vizet az utakról, megelőzve a gödrösödést, amihez forgókotró beszerzésére került sor. Az utak stabilizálása azonban továbbra is óriási gondot jelent, ezt csak részlegesen tudják most elvégezni – mondta az ügyvezető.

Hasonló cikkünk:  Rendelet tiltaná a kecskeméti üzletek ablakain a reklámot, a főépítész szerint nincs szó fóliakommandóról

Lévai Jánosné kormánypárti képviselő a buszmegállók tisztántartására kérdezett rá, arra volt kíváncsi, van-e lehetőség, hogy legalább évente egyszer alaposan megtisztítsák a buszvárókat, amire szerinte „jó érzésű ember nem ül le, mert piszkos, fertőzött”.

Kopping Rita ellenzéki képviselő örül a géppark megújításának, de azt már sajnálja, hogy a városnak önerőből erre nem volt lehetősége, és hitelt kellett felvenni, amit majd vissza is kell fizetni. A forrást az új eszközökre ugyanis a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap biztosította a Városi Zöld Eszköz Kft. részére, amik a város cégéhez, a KVÜ Kft.-hez csak használatba kerülnek.

A földutak kapcsán kért szót Leviczky Cirill fideszes képviselő is, aki megosztotta azt a visszatérő élményét, hogy a körzetében lakók rendszeresen keresik amiatt, hogy mikor történik már valami a földutakkal. Nehéz mit mondani az itt élőknek – ismerte el Leviczky, amikor néhány havonta kell cserélni az autójukban a lengéscsillapítot a rossz utak miatt. Nincs más mód, a KVÜ-nek is fel kell nőni ezekhez a feladatokhoz, és a lakók jogos igényéhez – mondta a kormánypárti politikus.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...