fbpx
23.5 C
Kecskemét
2023. szeptember 22., péntek

FRISS HÍREK

Sem eső, sem fázósabb idő nem rettenti a kecskeméti bringásokat

Az eső ellenére is igen sok, mintegy kétszázötven kerékpáros tekert át Kecskemét főterén csütörtök délután négy és hat óra között, és kapott egy kis uzsonnát, péksüteményt és gyümölcslevet a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezetétől. A kerékpáros érdekvédelmi szervezet a borongós-csapadékos időjárási körülmények közepette is megtartotta végül a megszokott tavaszi Bringás uzsonna eseményüket.

A kerékpározás, a kerékpárral közlekedés népszerűsítése a cél, hiszen a fenntarthatóság mára civilizációs szükségszerűséggé vált, és ténylegesen az a tét, hogy gyerekeink-unokáink számára milyen körülményeket hagyunk örökül.

Előrelátóan kell gazdálkodnunk a Föld erőforrásaival, és ez a felelősségteljes viselkedés egyéni szinten, és azokkal az apró döntésekkel kezdődik el, amikor reggel slusszkulcs helyett a kerékpárzárat vesszük a kezünkbe, és nem a gázpedált keressük a talpunk alatt, hanem a fütyülő szelet.

Fotó: Bucsai Edina

– Rengeteg gyakorlati előnye is van a kerékpározásnak, és napestig sorolva sem fogynánk ki a mellette szóló érvekből – hívta fel a figyelmünket a praktikus szempontokra is Szépné Panda Tímea főszervező. Elmondása szerint minden évben egy-egy ilyen aspektust a középpontba állítva igyekszik a kerékpáros közlekedésre buzdítani minél több embert a Bringás uzsonna eseménye, illetve a Bringázz a Munkába kampány.

Hasonló cikkünk:  Egymás eseményeit reklámozza az ex-MSZP-s Dobos és a Fidesz-KDNP-s Leviczky

Idén a „kiszámíthatóság” a kulcsszó: biciklin ülve például nem kell azon aggódni, hogy elkésünk, mert a közlekedési dugók könnyen legyőzhetőek. De a kiszámíthatóságot jelenti az is, hogy nem kell menetrendekhez alkalmazkodnunk, magunk menedzselhetjük az időnket.

Hasonló cikkünk:  Leomolni testek előtt – LEPEL kiállítás a Nemzetközi Kerámia Stúdióban

Fotó: Bucsai Edina

Ezúttal több mint nyolcvan helyszínen reggelizhettek vagy uzsonnázhattak országszerte a bringások a Magyar Kerékpárosklub és az Aktív Magyarország jóvoltából. Kecskeméten szervezőként és partnerként a Knorr-Bremse vállalat is bekapcsolódott az akcióba, müzliszeleteket és fényvisszaverő pántokat kaptak tőlük az esős időjárásban is kitartó kerékpárosok. Akiknek a mostoha körülmények ellenére is impozáns létszáma mutatja meg igazán, mennyire szeret Kecskemét bringázni, és mennyire szeretne ehhez megfelelő kerékpáros infrastruktúrát, biztonságos és kényelmes kétkerekű közlekedést. Úgy gondolják, hogy amelyik városban jó bringázni, ott élni is jó!

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...