fbpx
21.9 C
Kecskemét
2023. szeptember 25., hétfő

FRISS HÍREK

Béremelést kaptak az egészségügyi szakdolgozók, van azonban olyan, aki jóval kevesebbet vihet haza

A veszprémi Csolnoky Ferenc kórház egyik dolgozója emelt bért kap júliustól, mégis 60 ezer forinttal kevesebbet visz haza, mert az intézmény megszüntette a korábban neki járó illetménykiegészítést. A szakszervezetek szerint ez jogszabályellenes, és nem egyedi esetről van szó.

A kormány hosszú vita után úgy döntött, hogy júliustól 18 százalékkal megemeli az egészségügyi szakdolgozók alapbérét, köztük az ápolókét, aszisztensekét, mentősökét. Az emelés az augusztusban megkapott fizetésben látszik majd először.

A veszprémi kórház egyik dolgozója közösségi oldalán osztotta meg a munkaszerződésének módosítását, amiből kiderül, hogy az alapbére valóban nő, bruttó 296 ezer forintról 377 ezer forintra, ugyanakkor a korábban járó illetménykiegészítést megvonják tőle – vagyis 60 ezer forinttal kevesebbet kap kézhez.

Hasonló cikkünk:  Időpontfoglalás a szakrendelésre: egy igazi türelemjáték és sokszor idegőrlő játszma

A szakdolgozói kamaránál több hasonló esetről hallottak már, az illetménykiegészítésről az Országos Kórházi Főigazgatóság jóváhagyásával a kórházak maguk dönthetnek. Ezáltal a kormányzati szándék, hogy a kollégáknak 18 százalékkal emelkedjen a jövedelme az alapilletmény besorolás következtében, nem fog beteljesülni.

Hasonló cikkünk:  A gyerekszobai szőnyeg kiválasztása

Balogh Zoltán, a szakdolgozói kamera elnöke szerint ha a munkáltatói részt lecsökkentik, akkor a kettő ki fogja egyenlíteni egymást, és előfordulhat még az is, hogy kevesebb lesz az összjövedelme.

A Független Egészségügyi Szervezet szerint is jogszabályellenes az ilyen intézkedés, ők is hallottak a veszprémihez hasonló esetekről, amik újabb felmondásokhoz vezethet. A Magyar Szakdolgozói Kamara a minisztériumhoz fordul az esetek kivizsgálásért.

via RTL

Hirdetés

Felkapottak

Kerékpárral tekert esküvőjére az ifjú pár Kecskeméten, éppen az autómentes napon

A kecskeméti Juhász Imre és Juhász Eliza mindketten imádnak bringázni, így nem is volt kérdés számukra, hogy menyasszonyi autó...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...