fbpx
3 C
Kecskemét
2023. december 2., szombat

FRISS HÍREK

Az MTVA 15 milliárd forinttal többet kap majd a választás évében

- Advertisement -

A Parlament elé benyújtott, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2024. évi egységes költségvetéséről szóló törvényből kiderült, mennyiből fog működni jövőre az NMHH, valamint a Médiatanács és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

A költségvetés kiadási és bevételi főösszegét is 57 750 millió forintban határozták meg. A Médiatanács esetében 820, vagy 554 millió forint lehet a büdzsé, erről az országgyűlési képviselők dönthetnek. Az MTVA jövőre 142 058 millió forintból fog működni, személyi juttatásokra és járulékokra több mint 28 milliárdot (28 402,7 millió forint) fordítanak majd.

Bevételi oldalon jövőre közszolgálati hozzájárulás címen 126,2 milliárd folyik be az MTVA-hoz, emellett számítanak több mint hétmilliárd forintnyi kereskedelmi, vagyongazdálkodási és egyéb bevétellel is. A tavalyi 126 577,3 millió forinthoz képest több mint 15 milliárddal növekedett az elkölthető forrás a választási évben.

Hasonló cikkünk:  300 millióra büntette az országos méretű közúti kartellezést a GVH

via Economx

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Több osztályvezetői főorvos állás megüresedett ősszel a kecskeméti kórházban

Novemberben egy héten belül két osztályvezetői főorvos állást hirdetett meg a kecskeméti megyei kórház, a központi radiológiai és az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...