fbpx
3 C
Kecskemét
2023. december 2., szombat

FRISS HÍREK

A magyar vállalkozók mostantól minden év december első péntekén ünnepelhetnek

- Advertisement -

Önálló képviselői indítványt nyújtott be október 18-án Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) parlamenti államtitkára annak érdekében, hogy az Országgyűlés a vállalkozók és vállalkozások közösségépítő és nemzetgazdaságot erősítő tevékenységének elismeréseként minden év december első péntekét a Magyar Vállalkozók Napjává nyilvánítsa.

A javaslatot a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége kezdeményezte, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pedig támogatta. Az Országgyűlés a határozatot nagy többséggel, 170 igen szavazattal fogadta el, ellenszavazat és tartózkodás nélkül – jelentette keddi közleményében a GFM.

Fónagy azon túl, hogy megköszönte a támogató és egyhangú szavazatokat kiemelte, hogy a vállalkozások adják a magyar gazdaság gerincét és tartópillérét. Több millió család egzisztenciáját biztosítják, ráadásul az elmúlt évtizedben látott példa nélküli fejlődés, az egymillió új munkahely létrehozása, a keresetek háromszorosára növelése, valamint a regisztrált álláskeresők számának történelmi mélypontra szorítása nélkülük nem valósulhatott volna meg.

Hasonló cikkünk:  Mi a köze van Kim Kardashiannak a sarló és kalapácshoz?

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Több osztályvezetői főorvos állás megüresedett ősszel a kecskeméti kórházban

Novemberben egy héten belül két osztályvezetői főorvos állást hirdetett meg a kecskeméti megyei kórház, a központi radiológiai és az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...