fbpx
8.7 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

63 milliárd mehet a levesbe

- Advertisement -

Csaknem hetven milliárd forint támogatásra lenne jogosult Magyarország a Norvég Alapból, már ha hajlandó volna aláírni erről az együttműködési megállapodást Norvégiával. De a Magyar Narancs értesülései szerint nem hajlandó, mert a hetvenmilliárdos támogatás egy tizedét az együttműködési megállapodás szerint nem a kormány, hanem egy attól teljesen független intézmény oszthatná ki civil szervezetek között.

A képlet tehát egyszerű, a magyar kormány inkább veszni hagy 63 milliárd forintnyi, vissza nem térítendő támogatást, minthogy eltűrje azt, hogy tőle függetlenül osszanak szét hétmilliárd forintot civil szervezetek között.

„A civil alap kezelőjének függetlennek kell lennie a helyi, regionális és központi kormányzattól, politikai pártoktól és vallási szervezetektől” – részletezte az ékegyszerűségű szabályokat a Magyar Narancsnak Per Bardalen Wiggen, a norvég külügyminisztérium szóvivője. Ő tájékoztatta a lapot arról is, hogy a Norvég Alapról azért nem született eddig megállapodás a magyar kormánnyal, mert „véleménykülönbség” van a teljes támogatási összeg tizedéről rendelkező civil alappal kapcsolatban. A magyar kormány a Narancs szerint legalább vétójogot akar magának a támogatások megítélésében.

Hasonló cikkünk:  Szerszámosdobozok, a mindent elrejtő kincsesládák

Korábban több Bács-Kiskun megyei civil projekt is jelentős támogatásban részesült, ám ha minden így marad, akkor eztán elesnek a lehetőségtől.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...