fbpx
0.9 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

63 milliárd mehet a levesbe

Csaknem hetven milliárd forint támogatásra lenne jogosult Magyarország a Norvég Alapból, már ha hajlandó volna aláírni erről az együttműködési megállapodást Norvégiával. De a Magyar Narancs értesülései szerint nem hajlandó, mert a hetvenmilliárdos támogatás egy tizedét az együttműködési megállapodás szerint nem a kormány, hanem egy attól teljesen független intézmény oszthatná ki civil szervezetek között.

A képlet tehát egyszerű, a magyar kormány inkább veszni hagy 63 milliárd forintnyi, vissza nem térítendő támogatást, minthogy eltűrje azt, hogy tőle függetlenül osszanak szét hétmilliárd forintot civil szervezetek között.

“A civil alap kezelőjének függetlennek kell lennie a helyi, regionális és központi kormányzattól, politikai pártoktól és vallási szervezetektől” – részletezte az ékegyszerűségű szabályokat a Magyar Narancsnak Per Bardalen Wiggen, a norvég külügyminisztérium szóvivője. Ő tájékoztatta a lapot arról is, hogy a Norvég Alapról azért nem született eddig megállapodás a magyar kormánnyal, mert “véleménykülönbség” van a teljes támogatási összeg tizedéről rendelkező civil alappal kapcsolatban. A magyar kormány a Narancs szerint legalább vétójogot akar magának a támogatások megítélésében.

Hasonló cikkünk:  Nébih ellenőrzés: idén jó a pezsgő és a virsli is
Hasonló cikkünk:  A műanyag pohár vagy a papírpohár környezetbarátabb?

Korábban több Bács-Kiskun megyei civil projekt is jelentős támogatásban részesült, ám ha minden így marad, akkor eztán elesnek a lehetőségtől.

via 444.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...