Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Cseréld le a keresőd, ha tennél valamit a bolygóért

- Advertisement -

A Google alternatívája gyanis fákat ültet a keresések után.

Az Ecosia nevű keresőoldal még 2009-ben indult, de jóval kevesebben ismerik és használják, mint a Google-t. Azonban ha fontos számunkra a bolygónk megmentése, akkor érdemes lehet átpártolni hozzájuk. Éves szinten ugyanis 7,5 millió hektárnyi erdő tűnik el a Földről, ami nagyjából annyit jelent, hogy percenként 27 focipályányi fát írtunk ki. Az Ecosia alapítója pedig most ez ellen harcol.

Ezen a keresőoldalon is ugyanolyan fizetett hirdetések vannak, mint a Google oldalán, de ez a vállalat a bevételeit erdőtelepítésekre fordítja a világ minden pontján. Az Ecosia jelenleg 7 millió aktív felhasználóval bír és az a céljuk, hogy egy milliárd fát ültessenek el világszerte. Egy fa árát nagyjából 45-50 kereséssel tudják kitermelni és az oldalukon elhelyezett számláló szerint, eddig közel 57 millió fát ültethettek el a nonprofit szervezetekkel együttműködve.

Az Ecosia egyébként több szempontból is jó választás lehet. Szervereik ugyanis teljesen megújuló energiával működnek és minden egyes kereséssel körülbelül 1 kg szén-dioxidot is semlegesítenek. Mindemellett nem adják ki a felhasználók adatait és az internetezési szokásokról sem tárolnak semmilyen adatokat, ráadásul a pénzügyeik is nyilvánosan megtekinthetőek havi szinten.

nlcafe.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megtudtuk, mi lesz a Szilvási Áruház helyén

Nem is akárhonnan: a Gazdasági Versenyhivatal egyik döntéséből. Köszönjük a tippet olvasónknak! Húsz-, harminc-, majd ötvenszázalékos kiárusítás volt április végén...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version