fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Jellegzetes épülete tűnhet el Kecskemétnek

A Katona József Színházzal szembeni Kodály Intézet könyvtára eshet áldozatul az átépítési munkálatoknak.

Két héttel ezelőtt bemutatták a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kecskeméten található Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének fejlesztési beruházásának bemutató tervvázlatait.

Az ott vázolt tervek alapján a képünkön látható – Kerényi József, Kossuth-díjas kecskeméti építész tervei alapján készült – jellegzetes épület teljesen eltűnne. Az indoklás szerint a helyén kollégiumi rész lenne kialakítva, a tervező szerint a szobákat nem lehet a jelenlegi ablakokhoz igazítani.

Hasonló cikkünk:  Tűzijáték helyett lézershow Kecskeméten, 2019-ben erről politikai vita is volt

A Kecskeméti Városszéptítő Egyesület tagjai szeretnék, ha az épület megmaradna, ezért ezt a felhívást tették közzé a Facebookon:

Hasonló cikkünk:  Ön kire fog szavazni az ellenzéki előválasztáson Kecskemétet is érintő választókerületben?

“Segítsétek megmenteni Kerényi József Kossuth-díjas magyar építész, egyetemi tanár hagyatékát. A Kodály Intézet 2019.04.15-én bemutatott fejlesztésének egyik áldozata ez az épület. Kerényi József tanár úrnak sok mindent köszönhet Kecskemét városa, így kötelességünk, hogy tisztelegjünk munkássága előtt. Az épület állítólag statikai problémákkal küzd, a városvezetés viszont nem tartja olyan fontosnak, hogy a tömegét vagy a homlokzati struktúráját megmentse.

Kerényi József építész 1977-ben épített a Kodály Intézet Könyvtárát, mely a mai napig áll, de nem sokáig, bontásra ítéltetett. Az előzetes tervek elkészültek, az épületet nyomtalanul leradírozzák.

Kérlek, titeket osszatok meg egy régi vagy új képet a saját oldalatokon, hívjuk fel a figyelmet, ne hagyjuk, hogy újabb értéke vesszen el városunknak.

Ha marad energiátok, kérlek, írjatok Öveges László Kecskeméti Főépítésznek, kinek elérhetősége: foepitesz@kecskemet.hu

Lehet szeretni, nem szeretni az épületet, de Kerényi József munkásságát tagadni nem lehet. Őrizzük meg a mester műveit az utókornak.”

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...