fbpx

FRISS HÍREK

Megszorításokra kényszerül a BMW és a Daimler?

- Advertisement -

Megszorításokra kényszerül a BMW és a Daimler és emiatt csökkentenie kell a Magyarországon tervezett termelés bővítését – írta a Handelsblatt híre alapján a Portfolio.hu.

A Handelsblatt vasárnapi írása a BMW és Daimler autógyártók előtt álló rendkívül nehéz időszakot és annak várható következményeit vázolja fel, ezek pedig érintik a kecskeméti gyáregységet és a Debrecenbe tervezett üzemet is – írta a portál.

A BMW debreceni gyáránál idén tehetik le az alapkövet, azonban ezen kívül még semmi nem dőlt el. Azóta ugyanis a gyár két profitwarningon van túl, valamint az értékesítések is esnek, és ezek a fejlemények korrekciót jelezhetnek előre a tervekben. Intenzív tárgyalások folytak a háttérben a debreceni üzem felépítésének jövőjéről – fogalmaz a cikk.

 

A német lap úgy tudja, hogy miközben a BMW még értékeli a helyzetet, addig a versenytárs Daimler vezetői már megállították a kecskeméti gyár bővítését. Az igazgatótanács állásfoglalása szerint ugyanis a második üzem üzembe helyezését legalább egy évvel elhalasztották. A cég tavaly nyáron jelentette be, hogy egy második üzem felépítésén (full-flex gyár) dolgozik, ahol a gyártósorokról párhuzamosan gördülnének le a kompakt és szedán modellek, az elektromos autók, valamint az első- és hátsókerék meghajtású modellek.

Hasonló cikkünk:  Jelképes összegért, 100 forintért utazhatnak havonta a kecskeméti diákok

Az autógyártók hivatalosan nem kommentálták a lap „fékezési manőverekről” szóló információikat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...