fbpx
3.8 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Varázsütésre nagyobb rend lett a főtéren

- Advertisement -

Keddi cikkünk után szerdára változott a helyzet a kecskeméti főtéren. Kérdéseinkre is megkaptuk a szűkszavú választ időközben a Városházáról.

Aki naponta sétál a belvárosban, az azzal szembesülhet, hogy napról-napra más útvonalon kell közlekednie, ha célba akar érni. A jelenleg nem túl szívderítő látványt nyújtó kecskeméti főtér sok olvasónk szemét szúrja – írtuk keddi cikkünkben.

Így nézett ki még kedden reggel Kecskemét főtere:

Kérdéseinket a Városfejlesztő Kft-nek juttattuk el először, akik közölték, hogy az Önkormányzat hatáskörébe tartozik ez a projekt, így továbbították oda levelünket. Szerda délután megérkezett a reagálás a sajtóosztálytól.


A főtéren a Református iskola környéke hosszú ideje alatt állandó munkálatok alatt van. Mi ennek az oka? Pontosan milyen munkavégzések folynak ott, illetve a tér többi területén?

– 2019. március 11-én kezdődött a Főtér Rákóczi út felé eső és a volt Liberté kávéház előtti részén az elektromos és a víziközművek felújítása. A munkálatok során a megjelölt térrész közvilágítási hálózata újul meg és ezzel egyidejűleg a főtéri rendezvények kiszolgálását biztosító infrastruktúrát építjük át.

– Milyen forrásból valósulnak meg ezek a rekonstrukciók, és mekkora összegből?

Hasonló cikkünk:  Munkáspárt, Kutyapárt, Fidesz-KDNP, Szövetség – ajánlásokat gyűjtenek a kecskeméti pártok

– Önkormányzati forrásból, mintegy 94 millió forint összegben.

– Az ’56-os emlékműnél felszedett kockakövek is a felújítási munkák részei?

– Igen.

– Mi fog történni a részlegesen szalaggal lezárt Arany János utcán, illetve a Vérellátónál a körúton?

– Részben a Városüzemeltetési Kft. burkolatjavítási munkákat végez, részben a Termostar Kft. a korábbi távhővezeték építés utáni burkolat helyreállítás garanciális javítását végzi.

– Szükséges volt-e egyszerre, ilyen ütemben végezni ezeket a munkálatokat?

– Igen. Télen nem lehet ilyen munkálatokat végezni, a rendezvények, turisztikai szezon kezdetéig pedig célszerű befejezni.

– Mikorra várható a végleges rend helyreállása a főtéren?

-A területrendezés május végére befejeződik, azt követően már csak a csatlakozópontok elhelyezése történik.


Ez pedig már a szerda esti állapot:

Hogy a cikkünk megjelenése, kérdéseink feltevése, és a főtéri kép rendezettségének javulása között összefüggés van-e, azt döntsék el Olvasóink.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...