Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Polt Péter kitüntette Handó Tündét

- Advertisement -

Az első ügyészi törvény 1871. június 10-ei kihirdetésének évfordulója 1991 óta az ügyészség ünnepnapja, ezen a napon a legfőbb ügyész elismeréseket és pályadíjakat ad át.

Kedden a kitüntettek között volt Handó Tünde is. Mint az ügyészség közleménye fogalmazott, Polt Péter legfőbb ügyész a Magyarország Ügyészségével kialakított kiemelkedő és hatékony szakmai együttműködéséért Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke részére Pro Cooperatione Emlékérmet adományozott.

A kitüntetés pont arra a napra esett, amikor a Parlament szavaz majd arról, hogy maradhat-e posztán Handó. Az OBH elnökének elmozdítását az Országos Bírói Tanács kezdeményezte, mivel érvelésük szerint „Handó Tünde hatásköreit alkotmányos ellenőrzés nélkül gyakorolja (…) szembehelyezkedett az Alaptörvényben világosan megfogalmazott kontrollált hatalomgyakorlás elvével.”

A keddi ülésnap előtt az Országgyűlés igazságügyi bizottsága indítványában azt javasolja a képviselőknek, hogy Handó Tündét ne fosszák meg az OBH elnöki tisztségétől, amit az OBT május 8-án egyebek mellett az OBH elnökének kinevezési gyakorlatára és az előterjesztések benyújtásának megtagadására hivatkozva kezdeményezett. Handó Tünde jelezte, áll bármilyen vizsgálat elé, azok ugyanis szerinte visszaigazolják majd, hogy mindig betartotta a törvényeket és tisztességesen végezte a munkáját. Az OBH azt közölte, hogy minden megyéből kiálltak Handó Tünde mellett és elítélték az OBT „radikális lépését”.

A parlament honlapján látható, hogy az OBT indítványát a Fidesz-KDNP képviselői nem támogatták, így az 120 nem és 54 igen szavazattal leszavazták.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version