Naptejet kell váltani, hogy ne színeződjön el a bőrünk a Fürdő medencéjétől

0
facebook.com/Kecskemeti.Furdo
Hirdetés

Legalábbis ezt javasolja a Kecskeméti Élményfürdő sajtóosztálya.

Egy dühös kecskeméti lakos panaszát juttatták el szerkesztőségünkbe, akinek megkeserítette pihenését a kültéri élménymedence.

 

A hölgy aztán megszólította kifakadásában az üzemeltető cég két vezető alkalmazottját is, ezért arra gondoltunk, a Hírös Sport Nonprofit Kft-t megkeressük kérdéseinkkel, mi a véleményük az esetről.

Hirdetés

Kérdéseink az alábbiak voltak:

– Korábban is előfordult-e már, hogy hasonló panasszal éltek vendégek?
– Milyen festéket használtak a medence festésére?
– Elfogadható-e, hogy oldódik ez a festék?
– Ki ellenőrzi a víz minőségét, milyen időközönként, és az abba oldódó anyagok – esetünkben festék – egészségre gyakorolt hatása tudott-e?
– Kívánják megvizsgálni az esetet?
– Kárpótolják valamivel a kellemetlenül járt vendéget?

A válasz pedig a következő:

Tisztelt KecsUP Szerkesztőség!

Az érintett medencében használt festék minőségi tanúsítvánnyal, megfelelőségi nyilatkozattal rendelkezik. Az olyan medencékben, melyek nem csempével burkoltak, hanem festett, beton medencék, az ilyen esetek előfordulhatnak és elkerülhetetlenek. A festék akkor hagyhat nyomot a bőrön, ha a rá felkent egyes naptejek, vagy napolajok közvetlen érintkeznek a falra felvitt festékkel. Az ilyen esetek elkerülése érdekében javasoljuk a medencehasználat előtti zuhanyzást, illetve az addig használt napolaj vagy naptej cseréjét.

Szívélyes üdvözlettel,
Székely Lilla
Hírös Sport Nonprofit Kft.

Arra, hogy korábban is voltak-e már hasonló esetek, nem kaptunk választ, de nyomoztunk, és mások is panaszkodtak már erre a jelenségre. Utolsó kérdésünkre sem jött válasz, így feltehetőleg nem várható kompenzáció a pórul járt fürdőző részére.

Sajnos egyelőre nem tudni, hogy milyen naptejet kell vásárolnunk, hogy elkerüljük a hupikékséget, de igyekszünk, megtudni, és tudatni Olvasóinkkal!

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft