fbpx
-1.5 C
Kecskemét
2022. január 19., szerda

FRISS HÍREK

Áramkimaradások miatt forrong Kerekegyháza

Olvasói levél nyomán értesültünk róla, hogy Kerekegyházán folyamatos problémákat okoznak a tervezett és nem tervezett áramkimaradások.

“Kerekegyházáról a helyiek mind tudják, hogy ha itt fúj a szél és esik az eső, biztos, hogy áramszünet lesz. Akár egy pillanatra, vagy akár hosszabb időre, de ez sok éve így van. Erre jöttek még a tervezett áramszünetek. Tavaly decemberben, karácsony környékén is volt egy ilyen, többen is bementek a polgármesterhez, hogy próbáljon cselekedni, mert télen, hidegben, karácsony előtt nem biztos, hogy ez a legjobb ötlet” – mondta egy neve elhallgatását kérő helyi lakos.

Ezek után kezdett a Kecsup.hu is nyomozásba, és valóban bosszantó és dühítő áramkimaradásokról számoltak be a helyiek. Az időről-időre bekövetkező hibák elkerülése érdekében végez korszerűsítés elméletileg az NKM Közművek Hálózat, nem a legnagyobb sikerrel. Mint megtudtuk, hiába jelentik be időben, hogy hol és mikor lesz várhatóan szolgáltatáskiesés, nem mindig úgy van, ahogy azt jelzik.

“Nem csak a megadott utcákban, házakban van áramkimaradás, hanem máshol is. Ez azért is probléma, mert sok vállalkozót és magánszemélyt is váratlanul ér egy ilyen helyzet, és sok kár is keletkezik. Az már csak a ráadás, hogy legutóbb a 35 fokos kánikulában hajtották végre ezeket a leállásokat. Sok boltos és lakos hűtőjében mentek tökre élelmiszerek így, vagy direkt állították át a műszakokat az üzemekben. Igaz, hogy felajánlotta a szolgáltató, hogy aggregátort tudnak igény esetén biztosítani, de hiába kértek többen, nem kaptak” – mondta felháborodottan kerekegyházi informátorunk.

Hasonló cikkünk:  Orbánnak korábban nem tetszett, ha valaki belepiszkált az élelmiszerárakba
Hasonló cikkünk:  200 millió forintért semmisít meg 5 milliárd forint értékű, lejárt PCR-tesztet a kormány

Kerestük az ügyben a szolgáltatót emailben, ám hétfő óta nem reagáltak. Szerettük volna, megtudni, hogyan kárpótolják majd a pórul járt vállalkozókat és lakosokat, illetve hogy mikor áll helyre a rend előreláthatólag a településen. Reméljük hamarosan választ kapunk, és akkor azt természetesen közöljük.

Szeptember 12-re, csütörtökre újabb nyolcórás áramszünet várható Kerekegyháza egy részén. A helyiek már előre félnek, hogy ők is beleesnek a szórásba.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...