fbpx
5.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Baján is új időszámítás jön

2006 óta tartó, 13 évnyi fideszes városvezetés ért véget vasárnap Baján, ahol a Sikeres Bajáért egyesület nemcsak a polgármesteri széket, de a tízből hat körzetet is elhozott, azaz a közgyűlésbe is többségbe került.

A kampány során Baján több olyan eset is történt, ami elérte az országos sajtó ingerküszöbét: az ellenzéki jelöltek arcképét manipulálták a város, közpénzen fenntartott lapjában, a Bácskai Naplóban, míg a bajai lángos néven megismert Szabó Richárd olyan Facebook-beszélgetéseket osztott meg a nyilvánossággal, ahol állítása szerint egy fideszes arra próbálta volna őt rávenni, hogy induljon el polgármester-jelöltnek – rontva ezzel az ellenzéki összefogás esélyeit.

Az új polgármester, Nyirati Klára, valamint a Sikeres Bajáért Egyesület szerda délelőtt máris megosztotta Facebookon, mire készülnek a győzelem után. Állítják, „új időszámítás kezdődik a bajai média életében is, ahol nem az ellenfél lejáratása, és nem is a városvezetés főszereplésével készülő termelési riportok képezik majd a tartalmat. Az pedig nem maradhat következmények nélkül, hogy meghamisították az ellenzéki indulók fényképeit.”

Hasonló cikkünk:  Egy betanított munkás béréért dolgozik a magyarok fele
Hasonló cikkünk:  Futópálya és kristálycukor - Baján is zajlik az élet

Ezentúl még:

  • a következő hónapokban átvilágítják a városi gazdasági társaságokat
  • azt kérik a gazdasági cégektől, hogy amíg nem áll fel a testület, ne kössenek új szerződéseket
  • minden szerződést nyilvánosságra hoznak.

 

 

 

Továbbá azt is ígérik:

„Át fogjuk tekinteni a túlárazottnak tűnő beruházásokat, s ahol visszaélés gyanúja merül fel, meg fogjuk tenni a szükséges jogi lépéseket. A közbeszerzéseken ezután valódi verseny lesz, és az így megtakarított pénzből még több járdát újítunk majd föl.”

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...