fbpx
9.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Baján is új időszámítás jön

- Advertisement -

2006 óta tartó, 13 évnyi fideszes városvezetés ért véget vasárnap Baján, ahol a Sikeres Bajáért egyesület nemcsak a polgármesteri széket, de a tízből hat körzetet is elhozott, azaz a közgyűlésbe is többségbe került.

A kampány során Baján több olyan eset is történt, ami elérte az országos sajtó ingerküszöbét: az ellenzéki jelöltek arcképét manipulálták a város, közpénzen fenntartott lapjában, a Bácskai Naplóban, míg a bajai lángos néven megismert Szabó Richárd olyan Facebook-beszélgetéseket osztott meg a nyilvánossággal, ahol állítása szerint egy fideszes arra próbálta volna őt rávenni, hogy induljon el polgármester-jelöltnek – rontva ezzel az ellenzéki összefogás esélyeit.

Az új polgármester, Nyirati Klára, valamint a Sikeres Bajáért Egyesület szerda délelőtt máris megosztotta Facebookon, mire készülnek a győzelem után. Állítják, „új időszámítás kezdődik a bajai média életében is, ahol nem az ellenfél lejáratása, és nem is a városvezetés főszereplésével készülő termelési riportok képezik majd a tartalmat. Az pedig nem maradhat következmények nélkül, hogy meghamisították az ellenzéki indulók fényképeit.”

Hasonló cikkünk:  Király József: Erősnek érzem magam ahhoz, hogy megnyerjem a választást

Ezentúl még:

  • a következő hónapokban átvilágítják a városi gazdasági társaságokat
  • azt kérik a gazdasági cégektől, hogy amíg nem áll fel a testület, ne kössenek új szerződéseket
  • minden szerződést nyilvánosságra hoznak.

 

 

 

Továbbá azt is ígérik:

„Át fogjuk tekinteni a túlárazottnak tűnő beruházásokat, s ahol visszaélés gyanúja merül fel, meg fogjuk tenni a szükséges jogi lépéseket. A közbeszerzéseken ezután valódi verseny lesz, és az így megtakarított pénzből még több járdát újítunk majd föl.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...