Leváltották az izsáki polgármestert, aki EU-pénzből épített magának vadászházat

0
444.hu
Hirdetés

Elvesztette a választást Mondok József, aki 1998 óta volt Izsák polgármestere – írta meg a 444. Mondok ellen még két éve indult eljárás, mert a vád szerint miután 35 millió forint EU-támogatást felvett egy vadászház építésére a turisztikai fejlesztések keretéből, a házba saját maga és felesége költözött be.

A 35 millió forint vagyoni hátrányt a cége 2017 nyarán már visszafizette. Mondok fia, a másodrendű vádlott azt mondta a tárgyaláson, hogy szülei fizettek a szállásért, amikor a házban aludtak. A fiatalembert egy korábban lehallgatott telefonbeszélgetés szerint csak alibinek ültették a család tulajdonában álló Mondok Kft. élére, amikor 18 éves volt. A polgármester fia szerint a vadászház nem is értelmezhető klasszikus szálláshelyként, hiszen az ott éjszakázó vadászoknak fegyvereik vannak, így például kisgyermekkel veszélyes lenne ott megszállni.

Mondok József a választáson a Fidesz, a KDNP és a Nemzeti Fórum közös jelöltjeként indult, és a szavazatok 49,1 szavazatát szerezte meg, vagyis 39 szavazattal kapott ki a független Kutas Tibortól. A képviselőtestületben is kisebbségbe szorult a Fidesz, a 8 helyből 3 lett a kormánypárté.

Hirdetés
500 Ft1000 Ft3000 Ft