fbpx
12.9 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

A kecskeméti Mercedes-gyárat is elérhetik a tervezett megszorítások

- Advertisement -

A kecskeméti Mercedes-gyárat is elérhetik a Daimler tervezett leépítései, legalábbis a cég nem tagadta ezt a Világgazdaság kérdésére. Ahogy azt korábban írtuk, a német autóipari óriás sajtóértesülések szerint azt tervezi, hogy a cég több mint ezer vezetőjétől válik meg és befagyasztja a béreket, összesen 10 százalékkal csökkentve a vezetői pozíciók számát világszerte.

Nem a Daimler az egyetlen ipari vállalat, amely leépítéseket és költségcsökkentést helyezett kilátásba, viszont míg a Bosch és a Tyssenkrupp a gazdasági napilap kérdésére azt válaszolta, hogy a leépítések a magyar leányvállalatot nem érintik majd, a Mercedes anyacége csak azt közölte, hogy nem tudnak egyes országokra és gyárakra lebontva adatokat közölni a tervezett elbocsátásokról.

A Daimler 2022-ig az autó üzletágában 1 milliárd, a kamion üzletágban pedig 550 millió eurót tervez spórolni a megszorításokkal. Azt a hírt, hogy 1100 vezetőtől válnának meg, egyelőre nem erősítette meg a cég.

Hasonló cikkünk:  A húskedvelők favoritja: a tatár beefsteak
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...